characters characters

Violenta in scoli, un fenomen in scadere, potrivit Politiei Capitalei

29 ianuarie 2010    |   437 vizualizări
 

La nivelul Capitalei autoritatile spun ca fenomenul este in scadere continua din 2007  incoace, insa la sfarsitul saptamanii trecute doua batai intre elevi de liceu au atras din nou atentia opiniei publice.  Astfel, in 2009 s-au inregistrat 137 de cazuri de violente in scoli si licee, in scadere fata de 2008, cand au fost sesizate 202 de incidente.

 

Astfel, in incinta unitatilor de invatamant s-au inregistrat 34 de cazuri de violente intre elevi in 2009, in timp ce in 2008 s-au inregistrat 22 de cazuri, au declarat pentru REALITATEA.NET, reprezentantii Politiei Capitalei.

 

Cele mai multe incidente inregistrate de catre politistii de proximitate ai unitatilor de invatamant au avut loc in perimetrul scolilor si liceelor. Si aici s-a inregistrat o scadere, de la un numar de 180 de incidente inregistrate in 2008, la 103 incidente violente in 2009.


La sfarsitul saptamanii trecute, trei eleve s-au batut in Colegiul Energetic Bucuresti, una dintre ele fiind internata in spital pana sambata dimineata. Tot in seara zilei de vineri, un campion national la scrima, elev al liceului Teoretic "Ion Barbu" a fost batut de cativa colegi si a necesitat spitalizare. Doar in ultimul dintre cazuri s-a pornit o ancheta penala pentru acuzatii de lovire si vatamare corporala.


Chipul educatiei romanesti are ochii vineti. Media, cel putin, a reflectat anul trecut un val de violente si scandaluri sexuale care au socat opinia publica. Zeci de cazuri de violenta, raportate in intrega tara, dar si zeci de filmulete incarcate pe internet. Batai intre profesori, intre elevi, intre profesori si elevi si alte evenimente socante petrecute in scoli.


Sursa: www.realitatea.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu