characters characters

Vaccinarea copiilor se amana

02 februarie 2010    |   607 vizualizări

Vaccinarea copiilor intre 6 si 15 ani contra gripei A/H1N1 ar mai putea fi amanata cu cel putin o saptamana.

 

Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), studiile clinice pe copii sunt inca in derulare. „Deocamdata, nu a venit nimic la avizat”, ne-a spus farmacistul Daniela Enache, purtator de cuvant al ANM.

 

Imunizarea copiilor nu va incepe in prima saptamana din februarie, asa cum anuntase initial Ministerul Sanatattii (MS), ci la o data „care va fi anuntata ulterior”, dupa finalizarea studiilor. „In cursul zilei de astazi vom preciza data la care incepe campania”, ne-a asigurat Oana Grigore, consilier in MS.

 

Nici reprezentantii directiilor de sanatate publica nu aveau ieri detalii despre campanie. „Asteptam sa apara un ordin de ministru”, ne-a precizat Cristina Moculescu de la DSP Bucuresti.

Imunizarea micutilor se va face cu acordul

parintilor, in multe scoli cerandu-se deja in scris semnatura acestora. „Copiii trebuie supravegheati mai bine decat adultii dupa vaccinare, deoarece fac febra putin mai mare, sunt mai reactivi. Cu toate acestea, recomand imunizarea, fiind o metoda sigura de preventie”, ne-a spus pediatrul Alin Stanescu, de la IOMC „Alfred Rusescu”.


Sursa: www.evz.ro
 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • nitu elena cristina
    nitu elena cristina    03.02.2010 - 07:51
    Nu sunt de acord cu aceasta vaccinare. Organismul lor trebuie lasat sa lupte impotriva tuturor virusilor, sa-si intareasca imunitatea printr-o alimentatie adecvata (daca s-ar tine cont de aceste suflete curate si nevinovate nu s-ar produce atatea produse care sunt foarte periculoase pentru ei - dulciuri si tot felul de alte alimente, reclame care sa atraga si sa-i faca sa si le doreasca). Degeaba luptam noi parintii pentru a le asigura tot ce este sanatos. Atat timp cat traim intr-o atmosfera 'virusata " de minciuna, nepasare, egoism, rautate si ipocrizie, etc nu putem razbi. Este stigator la cer cum anumite persoane fara suflet si fara bun simt apar pe ecran si ne mint cu neobrazare. Speram insa, ca dragostea de parinte, credinta in Dumnezeu, produsele naturiste si speranta, vor asigura ingredientele necesare pentru imunizarea copiilor nostri impotriva unei societatii bolnave, care accepta tot ce este rau din afara granitelor Romaniei.