characters characters

Vaccinarea copiilor contra A/H1N1 va incepe, cel mai devreme, in martie

03 februarie 2010    |   696 vizualizări

Vaccinarea copiilor din Romania contra virusului A/H1N1 va incepe, cel mai devreme, in martie, pentru ca, pana in prezent, nu a fost gasit numarul suficient de subiecti care sa fie testati, au precizat, miercuri, reprezentantii Institutului "Cantacuzino" din Capitala, informeaza Newsin.

 

In prima faza, ar urma sa fie vaccinati copiii intre 10 si 16 ani. "Firma care efectueaza testele, Pirrel, este acreditata din 2003 de Ministerul Sanatatii sa faca astfel de teste, insa, pana acum, au fost gasiti doar 36 de copii care sa fie vaccinati, din totalul necesar de 100. In aceste conditii, speram ca vom putea termina testele la sfarsitul lunii februarie, pentru a putea incepe, in martie, campania de vaccinare. In privinta copiilor intre 6 si 10 ani, nu stim cand vor putea fi imunizati si acestia, deoarece testarea vaccinului pentru acest segment de varsta se face dupa cei intre 10 si 16 ani", a precizat directorul Institutului "Cantacuzino", Radu Iordachel.

 

Potrivit autoritatilor, dificultatea in gasirea copiilor care sa fie testati a fost urmarea zvonurilor si afirmatiilor nefondate in legatura cu vaccinul, lansate la sfarsitul anului trecut.

 

Vaccinul pentru copii a fost testat in Arad si Timisoara, unde, potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului, nu au fost constatate nereguli la inspectiile ce au vizat activitatea firmei Pirrel.

 

Testele se fac cu acordul ambilor parinti, insa este nevoie si de cel al copilului. Pentru aceasta activitate, parintii primesc, in total, suma de 700 de euro. Inaintea testarii, se semneaza si o asigurare pe un an impotriva eventualelor urmari neplacute de dupa vaccinare.

 

Subiectii pe care se efectueaza testele sunt monitorizati indeaproape, dupa vaccinare, timp de 21 de zile, iar ulterior raman sub supraveghere pana la sase luni.

 

Altfel, Institutul "Cantacuzino", care fabrica vaccinul contra A/H1N1, a produs, pana in prezent, 6,3 milioane de doze destinate imunizarii populatiei in varsta de peste 16 ani. "S-au vaccinat aproximativ 1,5 milioane de romani si este foarte probabil ca institutul sa nu mai fie nevoit sa fabrice alte cinci milioane de doze, iar asta si deoarece noul vaccin contra gripei sezoniere, care va fi disponibil din octombrie, ar putea contine si antidotul contra gripei porcine", a declarat, tot miercuri, prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sanatatii.

 

Sursa: www.romanialibera.ro

 

Tu ce parere si despre campania de vaccinare a copiilor impotriva gripei A/H1N1? Esti de acord cu vaccinarea copilului tau impotriva acestui virus?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabriela Vochescu
    Gabriela Vochescu    21.02.2010 - 08:11
    Sunt familii cu foarte multi copii,cu o viata mizera,care,poate si-ar duce copiii la o casa de copii daca ar putea...Probabil acesti parinti ar fi de acord ca unul dintre ei sa fie vaccinat in schimbul unei sume de bani cu care ar putea sa-si intretina ceilalti copii...Este trist,dar cred ca cei care sunt de acord fac parte din aceasta categorie sociala.Sa-i judecam sau nu?Nu stiu...

    Oricare ar fi situatia reala nu cred ca poti sacrifica viata unui copil pentru supravietuirea celorlalti...
  • nitu elena cristina
    nitu elena cristina    03.02.2010 - 13:44
    "Pentru aceasta activitate parintii primesc 700 euro... " Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva la noi - cine isi vinde sanatatea copilului pe bani ?, acesti bani asigura viitorul incert al unui copil sanatos care s-a supus testului ? Cine hotaraste asemenea orori crede ca noi parintii, romanii suntem un popor tampit, usor de manipulat????