characters characters

Vacanta de iarna

Cum sa transformi zilele de Sarbatori in amintiri de neuitat

21 decembrie 2017    |   2885 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

vacanta de iarna
Cu cateva zile inainte de vacanta de iarna, privim deja cu bucurie si nerabdare spre urmatoarele doua saptamani. Cadourile sunt cumparate, bradul deja impodobit, meniul stabilit – totul pare sa respire un aer boem de poveste. Si pentru ca nimic sa nu perturbe aura de basm cu care ne-am inconjurat deja, este bine sa punem la punct un alt detaliu la fel de important: activitatile distractive pentru copiii nostri.

Asa cum timpul petrecut in sanul familiei reprezinta un prilej de bucurie nepretuita, tot astfel in acest interval pot aparea tensiuni suparatoare, mai ales atunci cand vine vorba despre copii. Dorinta celor mici de a exagera cu jocurile online, consumul excesiv de dulciuri sau refuzul de a respecta ora de culcare din perioada scolii reprezinta cateva dintre temele principale de conflict.

Pe fondul acestor disensiuni, este foarte usor ca zilele libere de Sarbatori sa devina intr-o clipa prilej de nervozitate accentuata si discutii aprinse.

Si atunci ce putem face pentru a salva Craciunul?:)

  • Citim impreuna si discutam situatiile prin care trec personajele, realizand – acolo unde contextul o permite – analogii cu situatii din experienta de viata a celor mici.
  • Le oferim instrumente atractive de invatare – pentru ca micutii sa exerseze ce au invatat la scoala pe tot parcursul primului semestru. Produsele moderne de invatare, asa cum este si site-ul educational Scoala Intuitext, ii ajuta sa descopere moduri atractive de a invata.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu