characters characters

UNICEF si Microsoft lanseaza o platforma educationala globala pentru a contribui la gestionarea crizei din educatie provocata de COVID-19

22 aprilie 2020    |   706 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

unicef platforma globala educationala
In conditiile in care, in peste 190 de tari, inchiderea scolilor tine peste 1,57 de miliarde de elevi departe de clasa, “pasaportul educational” ofera copiilor posibilitatea de a continua sa invete

Bucuresti, 22 aprilie 2020 – UNICEF si compania Microsoft au anuntat extinderea unei platforme educationale globale pentru a permite copiilor si tinerilor afectati de COVID-19 sa continue sa studieze acasa.

Pasaportul educational este rezultatul unui parteneriat incheiat intre UNICEF, Microsoft si Universitatea Cambridge, impreuna cu departamentele acesteia Cambridge University Press si Cambridge Assessment, fiind creat cu scopul de a oferi educatie copiilor stramutati si refugiati prin intermediul unei platforme digitale de invatare la distanta. Instrumentul parcurge acum un proces rapid de extindere pentru a facilita implementarea unui curriculum national adresat copiilor si tinerilor ale caror scoli au fost obligate sa isi inchida portile din cauza COVID-19. In plus, platforma va pune la dispozitia profesorilor si educatorilor resurse cheie.

„De la inchiderea scolilor pana la izolare si sentimentul constant de frica si anxietate, efectele acestei pandemii marcheaza copilaria copiilor din lumea intreaga”, a afirmat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF. „Trebuie sa ne unim fortele si sa exploram toate mijloacele pentru a ajuta copiii sa continue sa invete si sa treaca peste aceasta perioada dificila. Alaturi de partenerii nostri de lunga durata, precum Microsoft, putem aplica rapid o serie de solutii inovatoare si scalabile care sa vina in sprijinul copiilor si al tinerilor. Modul in care a fost adaptat pasaportul educational ne reaminteste cat de multe putem face impreuna pentru copii, pe masura ce criza se adanceste la nivel mondial”.

Potrivit ultimelor date UNESCO disponibile, inchiderea scolilor a afectat 1,57 de miliarde de elevi in peste 190 de tari din lumea intreaga.

Pasaportul educational, dezvoltat in ultimele 18 luni, ar fi trebuit sa ia forma unui program pilot in acest an. Dupa declansarea pandemiei si inchiderea scolilor peste tot in lume, programul si-a extins rapid amploarea. Acum, toate tarile care au un curriculum ce poate fi predat online vor putea facilita studiul online al copiilor si tinerilor prin intermediul dispozitivelor de acasa.

Kosovo, Timorul de Est si Ucraina – care au inchis portile scolilor in ultimele saptamani pentru a opri transmiterea virusului – sunt primele tari care implementeaza curriculumul online cu ajutorul pasaportului educational. Continutul disponibil elevilor cuprinde carti online, filmulete si materiale auxiliare pentru parintii copiilor cu dificultati de invatare.

„Asa cum impactul COVID-19 nu cunoaste granite, la fel si solutiile trebuie sa treaca dincolo de granite, fiind nevoie de o colaborare intre sectorul public si cel privat pentru a asigura ca fiecare elev continua sa se implice si sa studieze”, a declarat Brad Smith, presedintele Microsoft. „O solutie educationala flexibila, pasaportul educational al UNICEF constituie instrumentul perfect pentru a reduce discrepantele legate de invatarea online in cazul a milioane de elevi, aducandu-le lectiile de la clasa acasa pe durata pandemiei”.


Copiii si tinerii care isi continua educatia online o pot face prin intermediul unei platforme nationale, accesate pe pagina learningpassport.unicef.org dedicata tarii lor. Platforma aferenta fiecarei tari ofera un curriculum digitalizat, cu manuale si continut auxiliar, in limbile nationale, beneficiind de o coordonare comuna la nivel national pentru a raspunde cat mai bine nevoilor specifice ale elevilor si cadrelor didactice. Pasaportul educational tine evidenta materiilor studiate de catre fiecare elev si ofera indrumare elevilor, cu un sprijin suplimentar minim.


Pasaportul educational reprezinta un exemplu al modului in care UNICEF reuseste sa stabileasca parteneriate cu companiile din sectorul privat, printr-o abordare bazata pe valori comune, in care crearea valorilor sociale si solutionarea problemelor constituie demersuri firesti pentru orice companie.


Pasaportul educational face parte din Progresele globale privind invatarea la distanta si telemunca promovate de parteneriatul Generation Unlimited, incurajand utilizarea tehnologiei pentru abordarea provocarilor cu care se confrunta elevii, facilitatorii si furnizori din domeniul educatiei, mai ales in zonele de conflict si in contextele umanitare. Generation Unlimited este un parteneriat multisectorial incheiat la nivel global pentru a raspunde nevoii stringente de a extinde oportunitatile disponibile tinerilor in sfera educatiei, a formarii si a angajarii.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu