characters characters

Un joc ca un spectacol

Sau cine se joaca (inteligent!) de la inceputul vacantei de vara departe ajunge

15 iunie 2018    |   897 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

un joc ca un spectacol
De curand, am surprins o discutie foarte interesanta (si revelatoare pentru profilul noilor generatii de elevi) dintre o mama si baietelul ei. Judecand dupa natura conversatiei, dar mai ales dupa claritatea argumentelor invocate de cel mic, as spune ca pustiul avea cam 8, poate chiar 9 ani.

Problema pe care o dezbateau cei doi erau jocurile online. Mama (genul de femeie moderna & open-minded care lucreaza in agentiile de publicitate) parea oarecum excedata de insistenta cu care fiul ei o ruga sa-i instaleze noi jocuri pe tableta, asa cum aveau toti (dar TOTI, se jura patimas pustiul!) prietenii lui din parc si colegii de scoala.

Cum intamplarea cu pricina se consuma in sala unui teatru din Bucuresti inainte de inceperea unei piese celebre, am putut urmari pana la final desfasurarea de idei care se rostogoleau ametitor intre cei doi. Pe scurt, baiatul cerea jocuri, multe jocuri, chiar horror si asadar total nepotrivite varstei lui, iar mama incerca sa-i domoleasca avantul digital explicandu-i cat de daunatoare este utilizarea mediului virtual fara indrumarea unui adult.

De-a lungul discutiei, tonul a ramas scazut, insa refuzul fiecareia dintre parti de a ceda le-a otelit privirile si subtiat buzele, in timp ce pledoariile isi cam epuizau din consistenta. Din fericire, gongul de start a curmat tensiunile, actorii au intrat stralucitor pe scena, iar internetul a fost uitat pentru doua ore de opereta pentru copii.

Cand vine vorba de mediul digital, cei mici se cred intr-un soi de gradina a Edenului in care pot explora in siguranta orice coltisor. Adultii stiu insa ca realitatea nu este nici pe departe atat de boema si linistitoare si isi doresc ca educatia sa ocupe un loc fruntas in topul preocuparilor copiilor lor.

In acest context, mi-a fost limpede ca evolutia societatii si a tehnologiei va determina o noua abordare in ce priveste educatia si modul in care le putem capta atentia copiilor, acasa ori la scoala. Vechile metode de predare si invatare sunt anacronice si prin urmare complet ineficiente, asa incat e nevoie de o reconfigurare a modului in care le transmitem celor mici informatia sau dorinta genuina de cunoastere.

scoala intuitext

Din fericire, in Romania sistemul educational a cunoscut in ultimii ani o improspatare datorita unor produse educationale create special pentru profilul noilor elevi ai ere digitale. Un astfel de produs este si site-ul educational scoala Intuitext, pentru elevii din clasele primare, pe care multi dintre voi, parintii, il stiu si i-au remarcat eficienta ca urmare a rezultatelor scolare imbunatatite a copiilor vostri.

Vestea buna este ca specialistii Intuitext in educatie au transformat acest produs educational online si i-au sporit eficienta.

Acum scoala Intuitext este un joc cu aventuri si misiuni – intocmai ca jocurile pe care copiii le indragesc atat de mult -, bazate pe programa scolara. Astfel, pentru a trece in etapele superioare ale jocului, elevii trebuie sa parcurga si sa inteleaga notiunile corespunzatoare clasei lor: I, a II-a, a III-a sau a IV-a.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu