characters characters

Un director de companie isi da demisia datorita scrisorii fiicei sale

09 octombrie 2014    |   229 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/wwworks/4195916777/


„Acum aproximativ un an, imi amintesc ca i-am cerut de mai multe ori fiicei mele sa faca ceva, cred ca sa se spele pe dinti, fara niciun rezultat. I-am amintit ca nu cu mult timp in urma, nu ar fi fost nevoie sa ii spun de mai multe ori acelasi lucru, pentru ca m-ar fi ascultat si ar fi stiut din tonul vocii mele ca sunt serios. Mi-a spus sa astept putin, s-a dus in camera ei si s-a intors cu o foaie de hartie. Era o lista pe care a trecut evenimentele si activitatile importante la care a participat si pe care eu le-am ratat din cauza muncii mele.”


Asa incepe articolul in care Mohamed El-Erian, CEO al fondului de investitii Pimco, isi explica motivele pentru care, la inceputul acestui an, si-a dat demisia din functie.


Mohames El-Erian a povestit cum nu a reusit sa participe la primul meci de fotbal al fetitei sale de 10 ani, la prima zi de scoala sau la seara de intalnire dintre parinti si profesori.


Momentul in care a citit lista a fost momentul in care a inteles cat de mare ajunsese dezechilibrul dintre munca si viata personala.


„M-am simtit groaznic si am devenit defensiv: aveam o scuza buna pentru fiecare eveniment ratat! Calatorii de afaceri, intalniri importante, un apel telefonic urgent, un task neplanificat...Dar mi-am dat seama ca ratam o idee mai importanta. Oricat de mult puteam sa rationalizez situatia, echilibrul profesie-viata personala era de mult scapat de sub control, iar dezechilibrul imi afecta relatia speciala pe care o am cu fiica mea.”


In prezent, fostul CEO lucreaza part-time, avand un program mai flexibil care il lasa sa se implice mai mult in viata fiicei sale. Mohamed declara ca isi da seama ca este norocos ca isi poate organiza astfel viata si ca problemele sale sunt problemele multor parinti care muncesc. In final, acesta isi exprima speranta ca mediul profesional sa devina mai flexibil, permitandu-le angajatilor mai multa libertate pentru a decide ce este important pentru ei si pentru a reusi sa mentina un echilibru sanatos intre viata profesionala si familie.


Tu cum reusesti sa mentii echilibrul intre munca si familie? Ce program de munca ar fi mai potrivit pentru nevoile parintilor?


Sursa: Worth.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu