characters characters

Ultima zi de vacanta, prima zi de scoala. 7 metode sigure de readaptare rapida

11 aprilie 2018    |   908 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

ultima zi de vacanta
Cinci zile de vacanta sunt suficiente pentru a-i scoate pe micii poznasi din ritmul alert al scolii. Intalnirile cu prietenii, vizitele la cei dragi sau orele lungi de leneveala au imprimat un tempo varatic zilelor insorite din mini-vacanta de Paste.

Insa cum scoala a reinceput in curand, e important sa ne ajutam copiii sa fie cat mai pregatiti pentru ultimele doua luni de studiu. Iata cum putem noi, parintii, sa influentam in bine reacomodarea la scoala a copiilor nostri!

Cristina Honcioiu, specialist INTUITEXT in educatie, ne ofera sfaturi utile pentru ca pustii nostri sa-si pastreze vii interesul, curiozitatea si atentia la scoala.

Copiii invata mult mai usor si mai placut atunci cand…

• ceea ce invata este legat de realitate, daca este util si ii ajuta in viata cotidiana, daca porneste de la ceea ce cunosc si de la ceea ce corespunde experientei sale.

• interactioneaza direct, actioneaza, aplica, daca analizeaza, apreciaza, observa, extrag concluzii, adica daca sunt implicati activ mental si, mai ales la varste mici, senzorial si motric.

• au la dispozitie produse educationale moderne. Pentru elevii din clasele primare, povestea si jocul sunt esentiale in procesul de invatare, mai ales ca ei intampina o serie de probleme: nu inteleg lectiile la clasa, refuza sa-si faca temele, isi doresc sa se joace pe tableta, laptop sau smartphone. Prin urmare, ceea ce ne-am dorit a fost sa le oferim un produs educational in care invatarea se face in mod distractiv: site-ul educational Scoala Intuitext pentru elevii din clasele primare.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu