characters characters

Sustinerea copiilor in timpul scolii

15 octombrie 2015    |   553 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Scoala a inceput de aproximativ 4 saptamani, deja. Timpul zboara cand te simti bine, nu-i asa? Si asa se intampla si in cazul copiilor de scoala. Daca la inceputul scolii erau coplesiti de emotii si incertitudini, acum copiii se simt in elementul lor, perfect readaptati, reluand prietenii din anul anterior sau facandu-si noi prieteni, invatand lucruri noi si fascinante sau incercand noi sporturi si activitati.

Copiii invata rapid ca scoala este o oportunitate de socializare, de invatare si de dezvoltare a independentei. Autonomia copilului tau care se manifesta din plin in aceasta perioada a vietii lui, isi are originea in felul in care l-ai crescut. Oferirea spatiul suficient de larg dar sigur, in care sa faca greseli din care sa invețe, ocazia sa-si descopere propriile preferințe si abordari, acestea sunt elementele care contribuie la responsabilizarea si autonomia lor. Copiii autonomi sunt cheia pentru o lume mai buna pentru ca ei sunt echipați cu: creativitate, incredere, mandrie, rezistența, veselie. Ei sunt curiosi si deschisi sa afle lucruri noi, sociabili, au o atitudine pozitiva.

Pe langa sustinerea emotionala, copilul are nevoie de suport nutritional. Aceasta este varsta in care copilul continua sa creasca intr-un ritm accelerat iar oasele lui au nevoie de calciu si vitamina D. In plus, efortul de peste zi, atat fizic cat si cognitiv, trebuie sustinut printr-o alimentatie bogata in nutrienti. Obiceiurile alimentare ale copilului se stabilesc in primii ani din viata lui si acestea isi vor pune amprenta asupra sanatatii si vietii lui de adult. De aceea, este important sa supraveghem bine alimentatia la acesta varsta.

Fiecare zi trebuie sa inceapa cu un mic dejun bogat in vitamina D si calciu pentru cresterea sanatoasa a oaselor. La acestea se adauga fibre si fructe si copilul este pregatit pentru prima parte a zilei. Pana la pranz, cel mic va mai avea nevoie de o gustare, pentru ca nivelul de energie sa ramana ridicat. Danone a creat o gama speciala de produse pentru copii – Danonino: branzica de vaci cu fructe si iaurturi cu fructe (inclusiv iaurturi de baut) pentru desert sau gustarea dintre mesele principale, imbogatite cu Calciu si Vitamina D.

Produsele lactate, in general, si iaurtul, in special, au facut obiectul a numeroase studii care demonstreaza beneficii pe termen lung in reducerea riscului de obezitate, diabet, osteoporoza, alte tulburari metabolice, boli cardiovasculareIaurturile si branzica de vaci cu fructe Danonino, reprezinta o alegere optima pentru gustarea dintre mese si usor de luat in ghiozdan.

In plus, Danonino aduce si multa voie buna. Noua colectie de 16 sticlute personaje si tot atatea povesti in care copiii vostri le pot folosi ca protagonisti: roboti, cavaleri, astronauti si multe alte personaje. Toate aceste persoanje devin partenerii vostri in timpul jocului, ajutandu-va sa creati de fiecare data alt scenariu. Iti vei vedea prichindelul cum creste mare si puternic, dornic sa exploreze lumea si, curand, sa isi scrie singur povestea.

personaje Danonino

Danonino i-a mai pregatit o surpriza copilului tau: o poveste personalizata in format digital (pdf) in care el este personajul principal. Mecanismul este foarte simplu: trebuie doar sa te inscrii pe www.povesteameacudino.ro cu datele necesare personificarii cartii, iar copilul va primi carticica cu el si Dino personaje principale. Veti avea de ales intre 3 variante de povesti, in functie de ce va inspira:

1.La castelul regelui Dino
2.Cu Dino pe taramul viselor
3.Cu Dino in spatiu

Danonino

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu