characters characters

Summitul tinerilor europeni, la Timisoara

26 aprilie 2010    |   439 vizualizări

Summitului European al Adolescentilor, unul dintre cele mai mari evenimente europene pentru tineret, va avea loc luna viitoare la Timisoara.


Consiliul Local al Tinerilor din Timisoara (CLTT) anunta pregatirea summitului, care va avea loc intre 1 si 8 mai. Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”.


Summitul European al Adolescentilor (SEA) va fi prima intalnire a tinerilor la nivel european, acest proiect fiind conceput ca o continuare in sustinerea politicilor proprii ale Consiliului Local al Tinerilor din Timisoara si al Institutului Intercultural de a incuraja participarea tinerilor la procesul de luare a deciziilor la nivel local, national si european. 


Participanti din sapte tari
SEA va aduce in Timisoara tineri din sapte tari europene: Anglia, Italia, Germania, Turcia, Polonia, Bulgaria si Romania. „In cele sapte zile de lucru, participantii vor avea ocazia de a analiza situatia comunitatii locale si nationale in cadrul atelierelor de lucru pe participare civica, educatie, discriminare-rasism si activitati extrascolare. Mai mult decat atat, ei vor avea ocazia de a discuta cu politicieni si experti  despre problemele lor si solutiile gasite. Concluziile si recomandarile obtinute vor fi dezbatute in cadrul conferintei finale din data de 7 mai, la care au fost invitati europarlamentari din Romania si tarile partenere, autoritatile locale si nationale”, explica Bogdan Vacarescu, voluntar in cadrul CLTT.


Reprezentantii CLTT spun ca la summit pot participa, virtual, adolescenti din toate colturiler tarii. Cei interesati sunt invitati sa urmareasca toata actiunea pe grupul de Facebook European Teenagers' Summit, pe Twiter – teenagerssummit sau direct pe blog, accesand http://teenagerssummit.wordpress.com/english/ .


Sursa: www.evz.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu