characters characters

Studiu. Transmiterea Covid-19 in scolile din Australia

02 septembrie 2020    |   706 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

studiu transmiterea Covid-19 in scolile din Australia
Un studiu realizat recent in Australia arata ca transmiterea Covid-19 in scoli si centre de educatie si ingrijire a copiilor a fost minima, in special intre copii si de la copii catre adulti.

Acesta este primul studiu din lume despre transmiterea virusului in cadrul institutiilor educationale. „Nivelul de transmitere a virusului Covid-19 in scoli pare a fi in mod semnificativ mai scazut decat in cazul virusurilor care produc gripa, de exemplu. Acest lucru arata ca transmiterea Covid-19 in mediile scolare poate fi mentinuta la nivel scazut si gestionata eficient, daca sunt respectate masuri precum identificarea contactilor, carantina si inchiderea temporara a scolilor pentru dezinfectie si curatenie daca au fost identificate cazuri de infectii.”

Aceste rezultate sunt in concordanta cu alte studii care arata ca rata de infectie si de gravitate a bolii este mai redusa in randul copiilor decat in randul adultilor. Autorii arata insa ca rata de raspandire a virusului in scoli depinde de rata de raspandire a virusului in intreaga comunitate, rezultatele putand fi diferite in localitati cu un numar mare de bolnavi.

In scolile participante la studiu, in trimestrul 1 si 2, 16 elevi si 17 cadre didactice au fost primele cazuri diagnosticate cu coronavirus. Dintre cei 1333 de contacti directi ai acestora, doar 5 au fost infectati in trimestrul 1 si 2.

In centrele de ingrijire participante la studiu, in trimestrele 1 si 2, au fost identificate 11 cazuri initiale de Covid-19, cu 636 de contacti, dintre care 13 au fost infectati cu Covid-19.

Au fost analizate date din 15 scoli si 10 centre de ingrijire a copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu