characters characters

Studiu CRED. Existenta si utilizarea platformelor online in scoli la nivel national

17 august 2020    |   638 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

studiu CRED platforme online scoli
In contextul pregatirii noului an scolar, cu adaptarea la conditiile actuale, conform Planului de actiuni pentru pregatirea anului scolar 2020-2021, expertii e-learning locali si regionali din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti”- CRED, cu sprijinul inspectoratelor scolare au intreprins un demers national privind identificarea platformelor de invatare utilizate pentru procesul didactic online in scolile de stat, pentru clasele primare, gimnaziale si liceale.

Astfel, a inceput o actiune de diagnoza a existentei si intrebuintarii a platformelor de invatare in 5.387 unitati de invatamant de stat, cu personalitate juridica. Actiunea a urmarit si stabilirea numarului de cadre didactice care folosesc platforme si instrumente educationale digitale. In primele zile ale lunii august, au fost primite raspunsuri de la 4.910 unitati de invatamant, ceea ce reprezinta 91,15% din total. Situatia centralizata a relevat faptul ca in 2.998 unitati de invatamant de stat au fost activate platforme si instrumente de invatare online.

Ce platforme educationale folosesc cadrele didactice pentru lectiile online?

Din perspectiva raspunsurilor privind platformele educationale utilizate de catre cadrele didactice pentru desfasurarea activitatilor in mediul online, a rezultat faptul ca:

  • 1.724 unitati de invatamant utilizeaza Gsuite;
  • 572 unitati de invatamant utilizeaza Office365; 
  • 681 unitati de invatamant utilizeaza Adservio;
  • 180 unitati de invatamant utilizeaza Kinderpedia;
  • 142 unitati de invatamant utilizeaza Edu24.


Un numar important de raspunsuri se refera la alte platforme si instrumente, respondentii mentionand Zoom (222 mentiuni), Whatsapp (67 mentiuni), Moodle (22 mentiuni), Facebook (30 mentiuni), ASQ (18 mentiuni), Classroom (193 mentiuni) etc. in ceea ce priveste folosirea platformelor educationale de catre cadrele didactice, rezultatele se prezinta astfel: in cele 4.910 unitati de invatamant care au raspuns, sunt incadrate 193.497 cadre didactice, dintre care un procent de 61,31% sunt utilizatori activi.

Procedura de colectare a datelor va continua si in perioada imediat urmatoare.

Mai multe detalii in raportul publicat de Ministerul Educatiei.


*Sursa foto: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu