characters characters

Stockholm, cel mai bun oras din lume pentru parintii care lucreaza

11 ianuarie 2016    |   458 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Stockholm
Cu toate ca temperaturile iarna in Stockholm nu sunt prietenoase, este unul dintre cele mai interesante orase europene cu o crestere spectaculoasa in ultimii ani si un adevarat magnet pentru talente, la nivel international.

Chiar daca are mai putin de un milion de locuitori, capitala Suediei este locul de nastere al programelor Skype, Spotify si Mojan.

Orasul este deosebit de frumos pe timpul primaverii si al verii fiindca e cel mai verde oras din lume. Intinderea sa acopera 14 insule, iar doua treimi este acoperita de apa sau parcuri.

Parintii prefera acest oras fiindca din punctul de vedere al calitatii vietii, este cu mult superior altor orase de pe batranul continent.

Parintii ce tocmai au dat nastere unui copil au dreptul la 480 de zile de concediu pentru a avea grija de nou nascuti, zile ce pot fi impartite intre zile libere luate de mama si zile libere luate de tata.

Anul acesta Stockholmul a fost declarat drept cel mai bun oras pentru a-ti intemeia o familie conform sondajului HSBC.

Sondajul a plasat Suedia pe primul loc in ceea ce priveste viata de familie, pe locul 15 in privinta calitatii scolilor, pe primul loc in privinta serviciilor de ingrijire a copiilor si a costurilor legate de cresterea copiilor si pe locul 3 in ceea ce priveste calitatea vietii.

„Daca ar fi sa dau o nota de la 1 la 10, ar fi 10 clar. Totul este facut pentru a-i ajuta pe parinti, de la concediu pentru tati platit aproape in intregime pana la curse gratuite de autobuz pentru parintii care au un carucior.”, sustine Adam Webb de 34 de ani, antreprenor si parinte. Daca locuiesti in alta tara si te muti cu locul de munca aici, cele mai multe companii iti ofera o suma de bani in primele 3 luni pentru acomodare.

Mai bine de o treime din suedezi locuiesc in case inchiriate, iar mai bine de jumatate din acestea sunt detinute de consiliile locale. Astfel, una dintre dificultati consta in a gasi o locuinta atunci cand te muti in Suedia. Chiria te costa luna aproximativ 800 de dolari pe luna, iar cu 100 de dolari poti sa iti cumperi un permis de calatorie cu care poti circula cu orice mijloc de transport si in orice zona a orasului. Sau pentru a iesi mai ieftin, poti calatori cu bicicleta, asa cum fac marea majoritate a suedezilor.

A doua limba vorbita de suedezi este engleza, iar numeroase firme si companii recruteaza tinerii talentati nu doar din tara lor, ci si din afara granitelor care vorbesc la un nivel foarte bun, engleza.


Sursa: BBC.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/mcaven/2853589390/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu