characters characters

Stagiunea aniversara online a Corului de Copii Radio: CALATORIE PE INTREGUL MAPAMOND ce marcheaza 75 de ani de activitate!

30 aprilie 2020    |   463 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Corul de Copii Radio
Corul de Copii Radio – un adevarat ”ambasador” cultural al Romaniei peste hotare – implineste 75 de ani de activitate, moment aniversar pentru care ansamblul Radio Romania pregatise un concert-eveniment, programat in data de 25 aprilie. Din cauza suspendarii tuturor evenimentelor publice din stagiunea Salii Radio, concertul aniversar va fi reprogramat in aceasta toamna, in prima parte a stagiunii 2020-2021.


Pentru a puncta insa acest moment special si pentru a fi cat mai aproape de publicul sau, Corul de Copii Radio a deschis o stagiune online, pe contul sau oficial de Facebook.

Prima transmisiune a avut loc chiar in data de 25 aprilie si va fi urmata de alte evenimente similare online, in fiecare sambata a urmatoarelor saptamani, de la ora 18.00. Veti putea urmari filmari din concertele ansamblului pe pagina sa oficiala de Facebook sau pe pagina Orchestrelor si Corurilor Radio Romania.

Primele transmisiuni video de care va veti bucura fac parte din spectacolul ”MERIDIAN”, inregistrat la Sala Radio in data de 5 mai 2019.

La initiativa dirijorului RAZVAN RADOS, Corul de Copii Radio a propus publicului un program extrem de variat, de pe intreg mapamondul. De la Europa la Africa, de la Asia la America, copiii va vor purta pe toate meridianele lumii prin melodii cantate in limba originala, ce redau diversitatea extraordinara a diferitelor culturi de pe Glob. Veti asculta cantece traditionale din Coreea, Canada, Suedia, Noua Zeelanda, Rusia, India, Siria s.a.

In fiecare transmisiune programata veti calatori imaginar alaturi de Corul de Copii Radio pe un alt continent, prin melodii ce evoca civilizatiile, traditiile si cultura respectivei zone a Pamantului. Daca sambata anterioara stagiunea online a debutat cu o incursiune in continentul american, sambata, 2 mai (18.00), veti calatori chiar prin Europa alaturi de micii muzicieni ai ansamblului. Evenimentul s-a derulat in acompaniamentul pianistei MAGDALENA FAUR si a fost prezentat de actorul DRAGOȘ HULUBA.

Creat in 1945, Corul de Copii Radio e fost si este o adevarata scoala de educatie prin muzica a tinerelor generatii si o ”pepiniera” de talente pentru scena muzicala romaneasca. Aici au facut primii pasi in cariera artistica Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Roxana Briban, Roxana Constantinescu si multi altii.

Cele peste 50 de participari la festivaluri, turnee artistice si concursuri internationale in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada, au adus ansamblului Radio Romania pretioase distinctii si premii. Mai mult, in 2004, corul a avut onoarea de a primi titlul de ”AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE”, acordat de catre Federatia Corurilor din Uniunea Europeana.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu