characters characters

Sistemul de invatamant din Australia, cel mai bun din lume

17 noiembrie 2015    |   3772 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

harta Australia
Sistemul educational din Australia a fost desemnat ca fiind cel mai bun din lume conform raportului despre prosperitatea globala, Legatum Prosperity Index.

Acest studiu ofera o imagine multidimensionala a tarilor din intreaga lume, vizand economia, spiritul antreprenorial, guvernarea, educatia, libertatea personala, sanatatea si securitatea populatiei, sanatatea si sistemul social din 142 de tari.

Australia a fost plasata pe locul 7 in randul celor mai prospere tari, insa a ocupat primul loc in privinta educatiei. In privinta capitalului social, a ocupat locul 4 ceea ce inseamna ca voluntariatul, donatiile si evenimentele caritabile, a ajuta strainii, a avea incredere in cei din jur sunt valori promovate intens in randul locuitorilor.

Scorul obtinut la categoria Educatie a fost calculat evaluand performanta tarilor in trei arii: accesul la educatie, calitatea educatiei si capitalul uman. Acestea au fost impartite in mai multe variabile, printre care numarul de elevi raportat la numarul de cadre didactice, procentul de copii de varsta scolara inscrisi in invatamantul primar, procentul de fete si baieti inscrisi in invatamentul primar, gimnazial si liceal si nivelul de satisfactie fata de sistemul de invatamant.

In privinta celorlalte aspecte cercetate in studiu, tarile nordice ocupa primele pozitii, Norvegia fiind fruntasa, urmata de Elvetia, Danemarca si Noua Zeelanda.

Romania a fost clasata pe locul 61 la Educatie, pe locul 69 la Economie si Sanatate, pe locul 49 la Antreprenoriat si oportunitati de dezvoltare, pe locul 46 la Securitate si siguranta si pe locul 37 la Libertate personala.

Sursa: HuffingtonPost.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/markomikkonen/8578620969/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu