characters characters

Siguranta copiilor in mediul digital - Sfaturile specialistilor BITDEFENDER

24 august 2018    |   1023 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

siguranta copilului in mediul digital
Un prim pas corect pe care l-am putea face ar fi alegerea unor jocuri online placute pentru copii, dar care sa aiba si o componenta educationala.

Acesta a fost de altfel si gandul specialistilor Intuitext in educatie atunci cand au creat ScoalaIntuitext.ro – produsul educational online pentru copiii din clasele primare, care imbina jocurile si materia scolara intr-un mod inedit.

In plus, i-am cerut ajutorul Loredanei Botezatu (Product Marketing Manager-BITDEFENDER) pentru a afla care sunt cele mai eficiente metode prin care putem trasa un domeniu sigur in vastul si surprinzatorul mediu online.

Vorbim adesea despre siguranta copiilor in mediul digital si ne exprimam teama ca sunt expusi la tot felul de pericole sau tipuri de continut inadecvat. Care este exact gradul de risc atunci cand ne lasam copiii „nesupravegheati” in mediul digital?

Mediul online e extrem de apreciat de cei mici inca de la varste fragede, iar studiile noastre arata faptul ca din ce in ce mai multi copii petrec semnificativ de mult timp in fata ecranului – in medie intre trei si cinci ore pe zi.

Traditionalele desene animate si jocurile educative care sunt proiectate pentru copiii de toate varstele creaza un cadru propice pentru interactiunile online, insa prezinta si un factor alarmant de risc.

Printre cel mai des intalnite astfel de riscuri as enumera dependenta fata de ecran, care uneori duce la neglijarea unor activitati cheie in dezvoltarea copilului, expunerea la continut neadecvat plajei lor de varsta (violenta, continut explicit, limbaj vulgar) dar si amenintari directe la siguranta lor fizica (asa numitul cyber-bullying sau mai rau, tentative de racolare).

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu