characters characters

Sfaturi de la parinti pentru parinti

17 martie 2016    |   455 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

sfaturi parinti
Cand vine vorba de meseria de parinte, toata lumea are sfaturi de dat. Chiar si cei care nu sunt parinti, stiu sa iti spuna „din auzite” sau din ce-au citit, cum anume ar trebui sa iti cresti copilul. Cu toate ca uneori ne enerveaza sfaturile date, pe care poate nici nu le-am cerut, uneori ele ne pot fi de folos. Iata ce sfaturi dau parintii americani celorlalti parinti, „colegi de suferinta”:

„Asculta cu atentie. Foloseste cuvinte frumoase pentru ca cele urate nu-i vor schimba pe copiii tai. Condu prin exemplu si lumea va fi un loc mai bun.”
Robert Scheer fondator Comfort Cases


„Nu am vrut niciodata sa ii fac pe copiii mei sa creada ca nu imi place sa muncesc. Trebuie sa muncesc, dar imi place ce fac si vreau ca in special fiica mea sa stie acest lucru. Este important si pentru fiul meu sa stie acest lucru, pentru ca probabil se va casatori cu o fata care sa vrea sa munceasca. ”
Connie Schultz, editor si colaborator la Kent State University

„Ca tata si antreprenor, deseori simt ca am mai multe treburi de facut decat reusesc vreodata sa fac. Asa ca intotdeauna ma intorc la o solutie simpla: Fa pur si simplu ceea ce urmeaza sa faci. Ia totul pas cu pas. Fac tot ce pot pentru a ma bucura pas cu pas de viata.”
Felix Brandon Lloyd, cofondator alaturi de sotia sa, al companiilor Zoobean si Beanstack, companii care ajuta bibliotecile si scolile sa incurajeze lectura

Rutinele pot fi o modalitate importanta de a asigura fericirea si sanatatea familiei. Fiecare copil are nevoie de rutine care sa ii ofere predictibilitate si siguranta, reducand astfel nivelul de stres zilnic. Spre exemplu, atunci cand alimentatia sanatoasa si sportul sunt incorporate intr-o rutina, ele devin alegeri naturale. Dupa scoala, timpul de joaca si socializarea il pot ajuta pe copil sa se relaxeze inainte de a incepe sa faca temele. Rutinele de seara pot fi de asemenea ocazii de apropiere si afectiune intre parinte si copil. Intr-o epoca in care familiile noastre functioneaza cu un milion de kilometri la ora si sunt trase in mai multe directii, crearea de structura si echilibru prin rutine poate contribui la sanatatea si starea de bine a familiei.”.
Sandra G. Hassink, fost presedinte al Academiei Americane de Pediatrie

Cel mai bun sfat pe care il pot da este sa ii lasi pe copii sa citeasca ceea ce ii intereseaza cu adevarat. E surprinzator cat de multi parinti spun ca vor ca ai lor copii sa citeasca niste carti adevarate. Adica niste carti fara multe poze. Nu-ti face griji daca citesc reviste de benzi desenate sau romane grafice (carti de benzi desenate), acestea sunt doar o modalitate de a spune o poveste si tot lectura se cheama. Cea mai sigura modalitate de a-i indeparta pe copii de lectura este sa ii obligi sa citeasca ceva care nu ii intereseaza.”
Liz Pichon, autoare a seriei de carti pentru copii „Tom Gates

Arata prin comportament, nu doar prin vorbe, ceea ce apreciezi. Copiii tai te observa cu atentie, asa ca este bine sa actionezi in consecinta. Sunt foarte constienta de felul in care copiii mei observa nu doar felul in care am grija de tatal meu bolnav, de mama si fratii mei, dar sper ca si felul in care am grija de mine insami si ca le ofer un model pentru ceea ce inseamna sa fii parinte, fiica, sora si chiar sotie.Julia Beck, fondatoare FortyWeeks si It’s Working Project, care colaboreaza cu companii pentru a integra proaspetii parinti pe piata de munca

Spune-le copiilor ca cel mai important e sa fie buni. Si spune-le sa fie buni, chiar si atunci cand le este greu sa fie buni. Bunatatea copilului tau poate ajuta la crearea unei lumi mai bune. Iar bunatatea copilului tau il va ajuta sa dezvolte relatii mai bune, iar acestea probabil sunt cel mai important ingredient al fericirii.”

Richard Weissbourd- conferentiar si director al proiectului Making Caring Common, din cadrul Harvard Graduate School of Education

Tu ce sfat ai da altor parinti din experienta ta de parinte?

Sursa: WashingtonPost.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/30800139@N04/3879111346

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu