characters characters

Sfatul psihologului:Pregatirea impusa duce la stres

27 aprilie 2010    |   1103 vizualizări

Scoala trebuie sa pregateasca toti elevii la un nivel mediu – superior. Doua categorii de elevi apeleaza, de obicei, la meditatii: cei slabi, care nu reusesc sa atinga standardele impuse de scoala, si cei care vor sa obtina performante intr-un anumit domeniu.


In aceste conditii este nevoie de o pregatire individualizata. Aceste meditatii pot fi oferite in cadrul scolii, dar si in afara ei, intr-un mod legal. Meditatiile nu trebuie sa fie stresante pentru elevi, pentru ca in aceasta situatie apar problemele.


Atunci cand copilul nu se simte atras de un anumit domeniu, dar este pus sa faca meditatii doar pentru mandria parintilor, si nu neaparat pentru nevoia lui, se ivesc tot soiul de probleme.


Meditatiile devin un factor de stres care pot crea stari anxioase, depresive, fobie fata de scoala si chiar un comportament violent, in functie de caracteristicile mentale ale copilului.


Nu trebuie sa impui un standard superior tuturor. Daca ne referim insa la elevii care vor sa atinga un nivel maximal intr-un anumit domeniu, acestia sunt copii motivati, iar pentru ei pregatirea nu reprezinta un factor de stres.  

Sursa: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu