characters characters

Sfatul psihologului:Predare prin joaca

28 aprilie 2010    |   503 vizualizări

Este bine ca invatamantul primar sa inceapa cu clasa pregatioare, dar pentru asta cred ca avem nevoie de invatatori pregatiti pentru acest nivel de dezvoltare a copiilor.


Cred ca ar trebui ca principala metoda de invatare/predare sa fie jocul pentru ca, la varsta de 6 ani, aceasta este cea mai importanta metoda de comunicare cu copilul.


Nu cred ca ar trebui sa existe materii fixe, iar activitatile de predare la clasa pregatitoare sa se desfasoare prin sport, scriere - copilul sa fie invatat sa perceapa imagini, apoi sa deseneze si abia apoi sa se ajunga la scris. Copiilor ar trebui sa li se citeasca povesti, apoi cei mici sa fie pusi sa le repete, astfel incat sa li se dezvolte vocabularul.


Unul dintre cele mai importante aspecte ar fi amenajarea salii de clasa astfel incat sa raspunda nevoilor copiilor: scaune si mese potrivite nivelului de dezvoltare, ghiozdanele cat mai mici si cu putine lucruri, doar cele de baza, fara manuale sau caiete ci numai cu lucrurile personale ale elevului.


In anul pregatitor, copilul ar trebui stimulat pe cat mai multe cai: vizual, auditiv, motric, tactil. Sportul la aceasta varsta este foarte important, de aceea cred ca ar fi obligatoriu sa existe sali de sport dotate pentru copiii de 6 ani si nu ceea ce exista acum in institutiile de invatamant preuniversitar. Jocurile si activitatile de grup ar trebui sa fie cele de baza corespunzatoare varstei.


Ar trebui sa se dozeze corect timpul in care copilul are activitati de  invatare si timp liber. Este important sa stim ca la aceasta varsta copilul poate sta doar cateva minute pe scaun, ca atentia lui poate fi concentrata doar cateva minute, nicidecum o ora intreaga.  


Sursa:www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu