characters characters

Sfatul psihologului:Elevii trebuie consultati

22 aprilie 2010    |   375 vizualizări

Psihologii cred ca programa scolara ar trebui sa faca loc si scrierilor contemporane, fara a fi neglijate operele clasice. „Consider ca unele din aceste povesti, lecturi, e bine sa existe, parintii pot spune <<Uite, asta am invatat si noi>>.


Dar nu cred ca e bine ca manualele sa fie pline cu astfel de materiale. E important ca elevii sa fie conectati la realitate", ne-a spus psihologul Daniela Gheorghe. Aceasta considera ca este foarte important ca elevii sa fie consultati in legatura cu ceea ce si-ar dori sa invete la scoala.

„Cartile scolare trebuie sa raspunda nevoilor elevului de integrare sociala, culturala si educationala. Prin urmare, cred ca macar o data la cinci ani ar trebui sa fie facute focus-grupuri, iar manualele sa fie testate atat pe copiii din mediul urban, cat si din cel rural. In plus, ar trebui consultati si parintii", considera psihologul. Daniela Gheorghe da exemplu practici din alte tari, unde copiii nu mai sunt nevoiti sa invete lucruri care nu sunt de actualitate.


„La un moment dat, elevii ar putea sa nu fie interesati de lecturile care nu-i ajuta la nimic. Deci ar trebui facuta o selectie, in care sa nu fie neglijati scriitorii consacrati. Restul operelor, care nu sunt reprezentative, ar trebui inlocuit cu texte de interes. Cred ca e important sa fie introdusi scriitori contemporani si in programa de gimnaziu, cu conditia ca operele sa fie pe intelesul elevilor, sa le transmita mesaje", considera Daniela Gheorghe.


Sursa:www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu