characters characters

Sedentarismul este asociat cu rezultate scolare scazute

Baietii sedentari au rezultate scazute la scoala

12 decembrie 2016    |   462 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

sedentarism si rezultate scolare
Despre felul in care miscarea fizica influenteaza invatarea am mai scris. Un studiu realizat in Finlanda aduce informatii mai specifice despre relatia dintre sport si invatare. Acesta arata ca sedentarismul la baieti cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani este asociat cu abilitati scazute de citire. O combinatie de nivel scazut al activitatii fizice moderate spre intense si un nivel ridicat al timpului petrecut in mod sedentar este asociata cu cele mai scazute abilitati de citire.

Activitatea fizica si timpul pertrecut sedentar au fost evaluate in mod obiectiv prin masurarea ritmului cardiac si prin intermediul unui senzor de miscare. Se pare ca sedentarismul afecteaza abilitatile baietilor de citire si cele aritmetice. Pentru baietii din clasa I, nivelurile ridicate de activitate fizica si nivelul scazut al sedentarismului au fost asociate cu abilitati matematice mai bune.

In randul fetelor, nu au fost gasite corelatii consistente dintre activitatea fizica si sedentarism si abilitatile aritmetice sau de citire.

Studiul sugereaza ca un stil de viata cat mai activ in randul baietilor ii poate ajuta sa obtina performante scolare mai bune. „Rezultatele sugereaza faptul ca o combinatie de nivele scazute de activitate fizica si crescute de sedentarism pot sa fie periculoase pentru dezvoltarea unor abilitati academice, mai ales in randul baietilor, iar cresterea activitatii fizice si reducerea sedentarismului le poate imbunatati”, sustin cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/romanboed/15319426017/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu