characters characters

Se deschide scoala primara bilingva Questfield, prima din Romania cu un concept educational propriu

03 februarie 2016    |   709 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Questfield
Questfield (fosta Gradinita Little London) continua sa schimbe paradigma educationala din Romania si anunta deschiderea scolii primare bilingve Questfield, un proiect in valoare de aproximativ 600.000 de euro, ce are ca termen de finalizare luna august 2016.

Scoala primara Questfield este autorizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice din Romania, urmarindu-se extinderea ei pe termen mediu si lung pana la nivel gimnazial si ulterior liceal. Aceasta reprezinta prima scoala cu un concept educational propriu, unic in Romania, fiind una dintre primele 10 institutii educationale internationale din Bucuresti.

Fabiola Hosu, director executiv Questfield si initiatoarea proiectului Little London care este format la baza din 2 gradinite si 3 scoli este cea care acum propune primul concept educational autentic odata cu deschiderea scolii Questfield, singura scoala bilingva care are un curriculum cu design propriu si cel mai mare numar de ore de limba engleza dintre cele trei scoli bilingve existente in momentul de fata in Bucuresti si Ilfov. Programul copiilor va fi structurat in doua parti interconectate: programul de limba romana care functioneaza dupa programa Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice si programul de limba engleza care porneste de la programa britanica, asugurandu-le elevilor Questfield accesul la doua paradigme lingvistice si de gandire diferite.

Conceptul educational Questfield vizeaza un ideal educational care are in centru un tip de copil pregatit pentru viata si viitor, care sa fie in armonie cu el si valorile lui, capabil sa dea un sens atat lumii lui cat si lumii inconjuratoare. Acest ideal educational porneste de la un ideal social ce are la baza interrelationarea stransa dintre urmatoarele elemente cheie: profilul copilului, profilul profesorului si al parintelui, mediul de invatare si curriculumul. Toate aceste elemente interconectate asigura copiilor care vin la Questfield insusirea competentelor necesare care le ofera sansa unei cautari autentice a fericirii si succesului propriu in lumea de maine.

”Dorim, prin intermediul lansarii scolii Questfield cu acest nou concept educational, sa deschidem drumul designului curricular si al scolilor inovatoare care isi cauta propria filosofie educationala, sunt atente la cultura lor organizationala, se construiesc si inventeaza in jurul conexiunii copil - parinte - profesor - mediu educational - curriculum. Demersul nostru reprezinta prima alternativa viabila la propunerile sistemului de stat si, speram noi, inceputul unei schimbari de paradigma scolara.”, Fabiola Hosu, director executiv si initiatoare a proiectului Little London care poarta acum numele de Questfield.

Scoala primara Questfield va fi situata in apropierea gradinitei cu acelasi nume, pe strada Titu Maiorescu nr. 28, Voluntari-Pipera, Ilfov, urmand a forma un campus scolar cu 3200 mp construiti de cladire (3 cladiri) si 4000 mp de spatiu verde. Termenul de finalizare a constructiei este august 2016, urmand ca deschiderea oficiala sa aiba loc in septembrie 2016. Acest campus modern pune la dispozitie elevilor sai un design de scoala diferit cu sali de clasa spatioase dotate cu biblioteci individuale, grupuri sanitare, spatii comune multifunctionale, sala de mese, sala de sport si acces la o curte exterioara cu 4 locuri de joaca, piscina si teren de sport.

Questfield deschide inscrierile pentru clasele primare (de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a inclusiv), urmand a fi facute demersurile pentru autorizarea claselor V-VIII. Echipa educationala a scolii Questfield este formata din profesori de specialitate, ei insisi modele de invatare pentru copii, cu expertiza in atat in sistem international si romanesc, sistem de stat si sistem privat, care isi pornesc predarea de la ce stie si poate sa faca fiecare elev in parte, in ritmul si cu stilul sau de invatare. O parte dintre acestia lucreaza deja de peste 1 an de zile la compatibilizarea si rafinarea designului curricular. Taxele de scolarizare pentru anul scolar 2016-2017 incep de la 455 de euro pentru clasa pregatitoare si variaza in functie de programul ales.

Primul eveniment de prezentare al scolii in care o veti putea cunoaste pe fondatoarea proiectului, Fabiola Hosu, va avea loc in data de 17 februarie 2016 la Hotel Tecadra, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 67A, Voluntari, Ilfov, la ora 17:30. Inscrierile pentru eveniment si scoala se pot face si direct pe site sau pe pagina de Facebook.

Despre Questfield

Questfield este o institutie de invatamant autorizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii Stiintifice din Romania, ce implementeaza un concept educational propriu, pornind de la modelul programei britanice. Abordarea educationala holistica integreaza metode creative de predare prin care se subliniaza atat aspectul formator si performant al actului de invatare, precum si preocuparea pentru dezvoltarea personala, emotionala si sociala a fiecarui copil. Questfield ofera o cresa, o gradinita, o scoala de vara si, acum, o scoala primara cu intentia de a continua acest proiect pana la nivel gimnazial si liceal. Acesta este un proiect care s-a dezvoltat in perioada 2003–2016 datorita expertizei in domeniul educatiei a fondatoarei Fabiola Hosu, a motivarii si implicarii profesorilor sai transformationali si a echipei sale entuziaste, devenind in scurt timp un model de succes, un punct de referinta in domeniul educatiei private.

Partenerii Questfield: Coalitia pentru Educatie, Restart in Educatie, Teach for Romania, Universitatea Alternativa, Kiddo Play Academy, suntparinte.ro, mamicamea.ro  

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu