characters characters

Scoala in care copiii sunt motivati sa invete

17 ianuarie 2017    |   511 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

eleva fericitaIn multe tari, apar din ce in ce mai multe scoli particulare care propun o alta filosofie a predarii si invatarii decat cea a sistemului traditional de invatamant.

In Berlin, exista o scoala in care copiii nu iau note pana la varsta de 15 ani, nu au un orar fix si nu asista la lectii in care sa li se dicteze sau sa li se tina prezentari de catre profesori. Copiii decid ce vor sa invete la fiecare lectie si cand vor sa dea un test.

Curriculum-ul cuprinde: matematica, germana, engleza si stiintele sociale, dar exista si cursuri abstracte numite: „responsabilitate” si „provocare”. In ceea ce priveste „provocarea”, elevii cu varsta cuprinsa intre 12 si 14 ani primesc 150 de euro si sunt trimisi intr-o aventura pe care trebuie sa o planifice ei insisi. Unii aleg sporturi extreme, altii sa calatoreasca in alte tari sau sa munceasca  la o ferma.

Filosofia care sta la baza acestor inovatii e simpla: tinand cont ca piata muncii e in continua schimbare, ca smartphone-urile si internetul  transforma modul in care tinerii proceseaza informatia,  cel mai bun lucru pe care o scoala il poate face este sa transmita elevilor sai abilitatea de a se motiva.

„Priviti copiii de 3-4 ani. Sunt plini de incredere. Deseori copiii abia asteapta sa inceapa scoala. Insa dupa ce incep scoala, increderea lor scade semnificativ.”, sustine Margret Rasfeld, directorul scolii.

„Scolile ar trebui sa se reinventeze. Misiunea acestora ar trebui sa fie aceea de a-i pregati pe copii sa fata fata schimbarilor si mai ales sa se indrepte spre schimbare. In scolile secolului XXI, scolile ar trebui  sa se ocupe mai mult sa dezvolte personalitati puternice”, mai adauga aceasta.

Nimic nu ii motiveaza mai mult pe elevi decat sa descopere ei insisi un domeniu pe care isi doresc sa-l cunoasca. Elevii acestei scoli germane sunt incurajati sa gandeasca, sa isi dobandeasca abilitatile de care au nevoie, iar rezultatele elevilor pana in prezent sunt foarte bune, in comparatie cu restul scolilor din Berlin. Scoala a fost deschisa in 2007, cu 16 elevi, iar acum toate cele 500 locuri sunt ocupate, avand liste lungi de asteptare pentru inscrieri.

Citeste si:

Scoala fara note si fara clase

Scoala viitorului


Sursa: TheGuardian.com


*Sursa foto: stockimages,FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu