characters characters

Scoala cu cei mai multi olimpici din Focsani nu are suficiente sali pentru elevi

12 ianuarie 2010    |   576 vizualizări
 


De mai bine de 20 de ani, intr-o scoala din Focsani, elevii invata in trei schimburi din cauza lipsei de spatiu. Pana si unele toalete au fost transformate in sali de clasa. In cele 47 de clase ale Scolii Generale Duiliu Zamfirescu invata peste 1.000 de elevi. Aceasta este scoala cu cei mai multi elevi olimpici din Focsani.


"In aceasta scoala se invata in trei schimburi, schimbul unu in care invata cei mici, schimbul doi incepe de la ora 11.00 si se termina la ora 15.00 si schimbul trei, care incepe de la ora 15.00 si se termina la ora 20.00", a declarat profesoara Anisoara Pitus.


Cursurile in sali sunt planificate extrem de riguros. Atunci cand elevii unei clase au ora de educatie fizica, alti copii tin cursurile in sala respectiva. "Laboratorul de fizica si chimie functioneaza si ca o clasa obisnuita cand pofesorul are nevoie", a adaugat Anisoara Pitus.

O parte din toalete au ajuns sali de clasa. Parintii sunt nemultumiti de situatia din scoala, dar nu au de ales. "Problema este ca sunt orele scurte, pauza este mica, doar ce au timp sa se duca la baie", a precizat unul dintre parinti.

In anul 2007 s-au obtinut toate aprobarile pentru extinderea scolii cu numarul de clase necesare pentru invatarea in doua schimburi. S-au cheltuit si 30.000 de lei pe studiul de fezabilitate, dar intre timp n-au mai fost bani. Acum nici studiul nu mai este valabil.


Sursa: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu