characters characters

Schimbarile climatice si dezvoltarea durabila, materii obligatorii in scolile din Italia

07 noiembrie 2019    |   737 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

schimbarea climatica materie obligatorie in Italia
Italia devine prima tara din lume in care schimbarile climatice si dezvoltarea durabila devin materii obligatorii la scoala.

Scolile de stat din Italia vor incepe sa incorporeze agenda ONU pentru dezvoltarea durabila 2030 in cat mai multe materii posibile, cu o ora pe saptamana dedicata subiectelor precum incalzirea globala si influenta oamenilor asupra planetei.

Alte materii precum geografia, matematica si fizica vor fi predate din perspectiva dezvoltarii durabile, a anuntat Lorenzo Fioramonti, ministrul educatiei din Italia. Fioramonti este fost profesor de economie si a atras atentia publica in acest an pentru ca a incurajat elevii sa lipseasca de la scoala pentru a participa la proteste pentru clima si mediu.

Acesta declara ca: „Intregul minister al educatiei este reformat astfel incat sa faca din dezvoltarea durabila si schimbarile climatice centrul modelului educational. Vreau sa fac sistemul educational italian primul sistem din lume care a asezat mediul si societatea in centrul a tot ceea ce invatam la scoala.”.

Fioramonti este un sustinator convins al masurilor de protejare a mediului si a propus pana acum cateva masuri criticate dur, precum taxe suplimentare pentru biletele de avion, pentru plastic si alimente care contin zahar, taxe care sa genereze venituri pentru educatie si protectie sociala.

Sursa: TheGuardian.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu