characters characters

Sa invatam beneficiile tehnologiei

Cum poate digitalul sa schimbe educatia in bine

01 august 2017    |   599 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copil pe plaja
Acum vreo doua zile, intr-un mare centru comercial din Bucuresti, un baietel cam de 8 ani mergea plictisit alaturi de mama sa. Femeia privea cu interes vitrinele catorva magazine de jucarii de la ultimul etaj, cantarea din ochi exponatele, le evalua in gand si incerca sa aleaga produsul perfect. Din ce mi-am putut da seama, mama ar fi vrut sa-i cumpere baiatului jucarii care sa-i placa, sa-l atraga si sa-l ajute sa-si scoata nasul din telefonul mobil.

Vacanta de vara e timpul perfect pentru ca elevii sa-si urmeze pasiunile, hobby-urile si, s-o zicem drept, sa stea lipiti - ca intr-o simbioza perfecta - de telefonul mobil sau de tableta.

Desi nemultumiti, parintii ridica din umeri a neputinta, nepregatiti in buna masura, sa faca fata avalansei tehnologice sau sa concureze, in vreun fel sau altul, cu oferta ispititoare a online-ului. Nu le place cat timp stau copiii lor in fata device-urilor smart, dar nu par sa aiba idei la fel de atractive cu care sa-i incante.

In fata dilemei, cei mai multi adulti privesc aproape resemnati, cedeaza in fata insistentelor celor mici si spera sa nu regrete (prea mult) ziua in care au acceptat ca fiul sau fiica lor sa joace tot felul de jocuri online, de cele mai multe ori, complet nepotrivite pentru varsta lor.

In acest context, specialistii Intuitext in educatie ii sfatuiesc pe parinti sa adopte o strategie diferita pentru ca toata lumea sa iasa castigatoare din „lupta“ cu online-ul. In loc sa priveasca mediul digital drept o zona crepusculara de unde pandesc amenintator pericole de tot felul, schimbarea opticii ar putea fi una dintre solutiile castigatoare. Prin urmare, e important sa vedem cum putem trasforma tehnologia intr-un aliat pentru copiii nostri si care sunt beneficiile ei.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu