characters characters

Sa exmatriculam violenta din scoala!

18 ianuarie 2010    |   872 vizualizări
 

Proiectula  fost initiat de Compartimentul de Prevenire si Analiza a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dambovita. Intotdeauna activi si buni cunoscatori atat ai regulilor de circulatie rutiera, cat si pe linia combaterii violentei, elevii s-au intrecut in a raspunde intrebarilor puse de comi¬sarul de politie Nina Neacsu, coordonatorul proiectului.

Buni colegi cu restul elevilor din clasele paralele, nu o data micutii au fost primii care au aplanat conflictele aparute in pauzele dintre ore, pe holul scolii sau in curtea acesteia.
In cadrul acestei campanii, copiii au pregatit si un concurs de desene, in care au exemplificat - asa cum au inteles si gandit ei - modul de combatere al violentei.

Intregul efort le-a fost rasplatit prin diplome si premii speciale oferite de initiatorul proiectului, alaturi de sfaturi ce trebuie urmate obligatoriu: increderea totala in persoanele apropiate (parinti, bunici, profesori), alegerea cu grija a prietenilor, evitarea expunerii pe strada sau la scoala a obiectelor de valoare (telefoane) sau sumelor de bani.

Campania vizeaza si parintii, astfel ca, pentru acestia, politistii au urmatoarele recomandari:
-    incercati sa aflati cat mai multe despre grupul de prieteni ai copilului dumneavoastra;
  - discutati cu copilul astfel incat sa-i cunoasteti in permanenta programul;
  - fiti atenti la schimbarile in comportamentul copiulului (atractia fata de jocuri pe calculator/internet, oboseala excesiva, nervozitate, prieteni noi, aspect fizic, vocabular, rezultate la scoala);
 - tineti permanent legatura cu cadrele didactice .
 Cumularea acestor eforturi, cu siguranta, va aduce rezultatul dorit.

Sursa: www.ziardambovita.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu