characters characters

Romania, exemplu in New York Times pentru felul in care calculatorul afecteaza performanta scolara

19 iulie 2010    |   493 vizualizări

Faima programului guvernamentul "200 de euro pentru un calculator"  a ajuns pana in New York Times. Dar nu in mod pozitiv.


Utilizarea calculatoarele in randul elevilor a dus la scaderea rezultatelor obtinute de acestia la scoala, arata un studiu publicat in editia on-line a cotidianului The New York Times.


Acesta a fost realizat de profesorul Ofer Malamud de la Universitatea din Chicago si de romanul  Cristian  Pop-Eleches de la Universitatea Columbia, si s-a bazat pe o cercetare facuta in Romania.


Articol complet: Realitatea.net

 

Esti de acord cu rezultatele acestui studiu? Consideri ca exista o relatie cauzala intre existenta unui calculator in educatia copilului si rezultatele lui scolare scazute?

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Gabico_sp
    Gabico_sp    23.07.2010 - 06:59
    Calculatorul este o realitate.
    Eu personal am fost fascinată de schimbările datorate tehnicii de calcul. Până la un punct.
    Prefer să citesc
    Nu cred că acest program Euro200 este de vină; de vină suntem toţi: profesorii cer la şcoală referate; copii copiază de pe internet şi le citesc la şcoală (mai bine zis le lasă profesorului să le citească)!
    Părinţii nu au timp, nu au chef, nu vor, sau pur şi simplu sunt prea obosiţi să mai discute cu un copil despre indiferent ce subiect şi atunci copilul îşi găseşte de lucru pe internet! (în cazul în care nu stă cu ochii în televizor cu o pungă de chipsuri în braţe!!)Aproape toate revistele pentru copii au CD -uri cu jocuri! Dacă nu ar fi cererea nu ar fi nici oferta! Cine le produce? De ce?

    Până la urmă e vorba de bani! toţi vrem să câştigăm bani! De la ţăranul care, coace roşiile în lighean cu substanţe chimice, până la profesorul care mai scoate un CD pentru "informare".
    Scuza este: „ Trebuie să trăiesc şi eu!”
    Dăm vina pe toţi ceilalţi, mai puţin pe noi.
    Revin, calculatorul este o necesitate, dar trebuie folosit cu măsură ca orice altceva (mâncare, distracţie, muncă…)
    Lucrez în domeniul IT de 13 ani, dar acasă am adus un calculator acum 2 ani, copilul meu din fericire încă îl foloseşte cu moderaţie.
  • polistef
    polistef    21.07.2010 - 10:27
    Chiar astăzi la şcoala noastră s-au distribuit 10 bonuri valorice pentru calculatoare Euro200.Trebuie să subliniez că toţi elevii claselor I-VIII au calculatoare ,iar un procent de80% din aceste calculatoare s-au obţinut prin Euro 200.Într-adevăr rezultatele la învăţătură sunt mai slabe,elevii nu mai lucreză cu cartea,manualul,nu lectureză şi preferă calculatorul pentru diverse jocuri.
    Consider că studiul prezentat de profesorul Ofer Malamud şi domnul Pop Elecheş este corect; calculatorul influenţează în mod negativ rezultatele şcolare şi uneori chiar determină un comportament violent al copilului.Oare cine cine a venit cu acest program Euro2000?Oare ce interese a avut?