characters characters

Rolul de mama – echivalent cu munca pentru 2.5 joburi full time

Studiu. In medie, mamele muncesc 98 de ore pe saptamana

20 februarie 2020    |   655 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 18 ani +.

rolul de mama
Daca esti mama si simti ca tot timpul esti pe fuga, nu este doar o impresie. Un studiu realizat cu ajutorul a 2000 de mame din Statele Unite arata ca numarul de ore de munca pe care mamele le depun in fiecare saptamana este de 98, echivalentul a 2,5 joburi full time. Mamele participante la studiu aveau copii cu varsta intre 5 si 12 ani.

Citeste si:

Timpul liber al mamelor: 17 minute pe zi

Timpul liber al mamelor: o necesitate, nu un capriciu


Studiul arata ca, in medie, mamele se trezesc in jurul orei 6:20 si termina treaba in jurul orei 20:30, au in cel mai bun caz in jur de o ora si 7 minute pentru nevoile personale. Patru din 10 mame participante la studiu au declarat ca vietile lor sunt ca un sit nesfarsit de treburi de facut.

Participantele la studiu au declarat si ca au surse de ajutor si solutii care le fac viata mai usoara, printre care ajutorul bunicilor si bonelor, ipad-urile, emisiunile TV pentru copii si mancarea cumparata gata facuta.

Rezultatele studiului nu sunt o noutate pentru mame, desigur, dar ajuta la constientizarea efortului depus de catre acestea si la nevoia de sprijin din partea celor din jur.

Sursa: Mother.ly


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu