characters characters

Restrictii in scoli ca in armata

28 aprilie 2010    |   1190 vizualizări

Scolile au mana libera la realizarea codului de conduita a elevilor. Unii directori profita si introduc in regulament norme ciudate. Nu ai voie sa vii cu bicicleta la scoala, sa alergi pe hol, sa te joci cu mingea in curtea scolii sau sa stai in clasa in pauza. Iata ce prevad unele regulamente din scolile din Romania.


Colegiul „Samuel von Brukenthal" din Sibiu are reguli foarte clare in ceea ce priveste conduita elevilor. Astfel, elevii colegiului nu au voie prin regulament sa manance in cladire sau in curtea scolii, „alimente din care rezulta resturi greu de indepartat". 

Adica pufuleti, floricele de porumb ori chips-uri. In acelasi timp, elevii sunt obligati sa-si petreaca pauzele afara in perioada martie-noiembrie, in zilele cu vreme buna.


Orice miscare a copiilor este urmarita atent, asa cum arata un articol al regulamentului: „Elevii care parasesc sala de curs, din motive obiective, vor fi notati in caietul clasei".

Reguli ciudate la Sibiu
Tot din regulamentul Colegiului Brukenthal  aflam ca grupurile sanitare sunt deschise doar pe timpul pauzei, iar in timpul orelor cheia se afla la elevul sau la femeia de serviciu. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Sibiu spun ca, pana acum, nu au avut nicio plangere legata de regulamentul de ordine interioara a Colegiului Brukenthal.


„Sunt de acord ca nu toate regulile sunt in folosul elevilor, un exemplu ar fi cea cu inchiderea toaletelor, insa elevii si parintii s-au declarat intotdeauna multumiti de aceste regulamente", spune Constantin Gorun, inspector scolar general.


Elevii nu scapa nici in sala de sport de restrictii. Astfel, regula interzice  „lovirea mingii cu piciorul spre tavanul sau spre peretii laterali ai salii de sport". „Regula cu sala de sport se refera strict la faptul ca tinta elevului nu trebuie sa fie peretele, insa daca ricoseaza in timpul jocului, nu este nicio problema", ne-a spus Hermann Gerold, directorul colegiului.


Daca elevii constata ca mobilierul s-a deteriorat, ei trebuie sa il anunte pe diriginte in cel mult o ora. In caz contrar, clasa respectiva plateste reparatiile, potrivit regulamentului.

Articol complet: www.adevarul.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu