characters characters

Rabdarea, atentia si alte abilitati sociale

Cum se dobandesc si la ce folosesc

25 mai 2017    |   545 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mama si copil
In ultima perioada, am observat o explozie a unei industrii despre care, pana acum ceva ani, nu cred ca aveau multi habar: parentingul. Dar nasterea, pruncia si apoi maturizarea acestei zone de interes s-au derulat cu o repeziciune uluitoare, explicabila intrucatva daca tinem cont de faptul ca parintii de astazi sunt copii crescuti in dulcele stil clasic al anilor ’80.

Bloguri, conferinte, cursuri, carti, articole, emisiuni, interviuri, specialisti, curente, contra-curente, opinii, contra-opinii – toate au navalit in viata noastra si putin a durat sa ne pierdem cu totul in marea de informatii. Intocmai ca intr-un magazin plin ochi cu haine si accesorii din care n-am sti ce sa alegem (bine!) fara un know-how minin despre moda, tot astfel si parentingul a creat valva acolo unde notiunile s-au pravalit de-a dreptul fara sa fie intelese pe de-a-ntregul.

Ca si in moda, si in parenting e bun tot ce ni se potriveste - citim, ne informam, dar alegem si adaptam in functie de particularitatile copilului nostru. Dincolo de detalii, exceptii sau alte cazuri aparte, un beneficiu de necontestat al parentingului zilelor noastre pluteste suveran: atentia pentru sanatatea afectiva a copiilor nostri. Altfel spus, ne pasa ce simt, ce gandesc, indiferent de factorii care ii diferentiaza unii de altii.

Inteligenta Emotionala – cum ne ajuta sa avem o viata (aproape) fara griji

Asadar Inteligenta Emotionala a copiilor nostri este una dintre preocuparile de baza ale parintilor de astazi. Ne dorim copii generosi, buni cunoscatori ai propriilor sentimente, ai motivelor ce determina anumite comportamente, ne-ar placea sa-si poata gestiona trairile, sa-si poata controla emotiile negative, sa inteleaga de ce apar, cum se sting, sa stie ca nu exista esec ci doar lectii din care sa invatam, sa fie curajosi, curiosi, autonomi.

Citeste continuarea articolului aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu