characters characters

Profesorii sunt astazi in greva. Protestul nu afecteaza toate scolile

22 aprilie 2010    |   389 vizualizări

Mii de cadre didactice din toata tara sunt astazi in greva, incepand de la ora 7.00, insa protestul sindical nu afecteaza toate scolile si nici majoritatea centrelor in care se sustine proba practica de calculator din cadrul bacalaureatului.

Profesorii afiliati la FSLI, Federatia Spiru Haret si FEN au intrat in greva generala nemultumiti fiind de scaderea veniturilor dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii si disponibilizarile anuntate. Totodata, sindicalistii contesta si proiectul Legii Educatiei, care urmeaza sa fie votata in Parlament.


La protestul de o zi anuntat de sindicate nu vor participa insa toti profesorii. Unii dintre ei vor lucra in centrele de examen care gazduiesc, pentru a patra zi, proba de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat. Practic, din totalul celor 886 astfel de centre, doar 136 vor fi afectate de greva, iar sustinerea probei va fi amanata, in cazul acestora.


Alte cadre didactice au ales sa intre la ore, asa cum se intampla, de pilda, la Universitatea din Petrosani, care a anuntat Ministerul Educatiei ca nu face greva pentru a nu fi perturbate in acest moment procesele de invatamant si cercetare. Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" a anuntat, miercuri, ca la protest ar urma sa ia parte circa 25.000 de cadre didactice din invatamantul superior.


Organizatiile studentesti au intrat in greva, alaturi de profesori
Reprezentantii unor organizatii studentesti au anuntat, la randul lor, ca sunt solidari cu profesorii si ca vor incerca sa-si convinga colegii sa nu intre nici ei la ore astazi. Studentii protesteaza in fata Universitatii de Drept, din Capitala.


Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), nemultumita de faptul ca Ministerul Educatiei a tratat cu superficialitate propunerile studentilor privind Legea Educatiei, respinge vehement noua formula a proiectului legislativ, alaturandu-se profesorilor in protestul din 22 aprilie.
Potrivit reprezentantilor UNSR, uniunea ia in calcul organizarea unui protest de proportii daca actuala forma a Legii Educatiei Nationale va ramane neschimbata.


Ministerul Educatiei a precizat miercuri, prin secretarul de stat Oana Badea, ca directorii unitatilor scolare al caror corp profesoral va fi astazi in greva, este obligat sa se asigure in privinta sigurantei elevilor care vor veni la scoala. De asemenea, oficialul a completat ca "greva generala nu inseamna ca punem lacatul pe scoli".

Articol complet: www.realitatea.net

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu