characters characters

Profesorii recupereaza concediul neplatit

05 ianuarie 2010    |   525 vizualizări
 

Profesorii constanteni isi stabilesc programul de recuperare a zilelor in care au avut concediu neplatit.

In aceasta luna dascalii din invatamantul preuniversitar vor trebui sa recupereze materia pierduta timp de o saptamana in perioada concediului neplatit, mai precis in intervalul 14-18 decembrie 2009. Cadrele didactice au la dispozitie cateva variante pentru a recupera orele pierdute: vor incepe mai devreme programul de lucru, vor ramane dupa ore pentru a recupera materia scolara sau vor recupera din mers. Directorii unitatilor de invatamant au in acest moment pe masa tabelele intocmite de dascali cu modalitatea de recuperare a orelor. De exemplu, directorul scolii nr. 36 "Dimitrie stibei" din municipiul Constanta, prof. Gabriel Stratenie, spune ca toata lumea este planificata, iar recuperarea se va face prin lectii de sinteza.
 
Cei mai atenti la clasa trebuie sa fie elevii din clasele terminale de gimnaziu si liceu, pe care ii asteapta in acest an scolar testele nationale, respectiv probele orale si scrise din
cadrul bacalaureatului. Precizam faptul ca elevii de clasa a VIII-a vor sustine, in premiera, in luna mai, noua testare nationala care va inlocui tezele cu subiect unic. Pentru absolventii din promotia 2010, media de admitere este ponderata: in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50%. Pe de alta parte, 7.962 elevi constanteni din clasele terminale de liceu vor simula deja, pe 20 ianuarie, proba la informatica.

Sursa: www.romanialibera.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu