characters characters

Poneii si caii au fascinat publicul la prima editie a Karpatia Pony Show!

07 iunie 2017    |   553 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

karpatia pony show
Prima editie a Karpatia Pony Show a reunit 4.000 de spectatori, ce s-au bucurat de un exceptional spectacol cu ponei si cai. Evenimentul care s-a desfasurat pe Domeniul Cantacuzino, Floresti a debutat cu prezentarea raselor de ponei si masuratoarea oficiala. Cu aceasta ocazie, spectatorii au putut admira exemplare din rasele Connemara, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland si ponei olandez.

Cu nume cat se poate de simpatice, precum Fulger, Cristal, Tom si Jerry, Amore si Blixem, Puppy 10, Busuioc si Sufletel, poneii i-au incantat pe cei prezenti la evenimentul ecvestru prin dragalasenia lor, dar si prin demonstratii de maiestrie in probele de dresaj, obstacole, atelaje trase de ponei si parcurs obstacole.

Vremea a tinut cu spectatorii care au putut urmari in prima zi si proba de cross-country pentru calareti si cai prenovici, novici si o stea. Acestia au sarit peste obstacole naturale din busteni, garduri vii, santuri si apa, in cadrul unui Concurs National de Proba Completa (CCN) desfasurat cu sprijinul Federatiei Romane Ecvestre (FER), ce a functionat ca stagiu de pregatire pentru Karpatia Horse Show (29 septembrie-1 octombrie).

Cea de-a doua zi a Karpatia Pony Show a debutat cu Working Equitation (o disciplina ecvestra mai putin cunoscuta publicului din Romania, cu probele de dresaj si viteza) si a continuat cu  sarituri peste obstacole fixe pentru calareti si cai debutanti, prenovici, novici, 1*.

Programul a fost "condimentat" de un exceptional show de acrobatii ecvestre, inspirate din tehnicile de lupta mongola, sustinut de sportivii Cross-Country Farm, dresaj natural si garrocha cu actorul Denis Stefan.  Ziua s-a inceheiat cu festivitatile de premiere. La categoria prenovici, locul I a fost castigat de Katalin Ferencz cu calul Solyom, categoria novici de Sandra Tackacs cu Lucky Chin, iar categoria 1*, Calin Nemes cu Eros. La probele de atelaje trase de un ponei, locul I i-a revenit lui Mihalcea Valentin si Cristal, iar la doi ponei s-au evidentiat Iordan Virgolici cu Blixem si Amore. Au mai castigat medalii si cupe Maria Stoleriu cu poneiul Viciosa si Vladimir Lazar cu poneiul Anushka.

Activitati si distractie pe domeniu

In paralel, spectatorii prezenti la Karpatia Pony Show s-au putut plimba pe Domeniul Cantacuzino (administrat de Fundatia Cantacuzino Floresti) pe jos sau in tururi ghidate (Traseul Regal), cu masinute Gator, cu propriul cal sau cu biciclete mountain bike. Totodata, cei prezenti la eveniment s-au bucurat de momente pline de adrenalina: un aventura park amenajat cu tiroliana, tras cu arcul, tur cu pusca airsoft, bungee si un generos teren de volei.

Copiii s-au bucurat de zona Ciresarii 2.0, ce a inclus o alee multi-senzoriala si o zona de agrement special amenajata, in care s-au putut plimba si cu poneii sau trasuricile trase de ponei. Acivitatile conexe au inclus si o ampla zona de ateliere creative cu teme ecvestre: pictura pe ceramica in forma de caluti, potcoave, palarii de cowboy.

Foto: Stefan Stoica

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu