characters characters

Playmobil, o lume in miniatura

07 octombrie 2015    |   1449 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Playmobil este cea mai mare fabrica de jucarii din Germania care produce jucarii inca din anul 1970. In scurt timp de la lansare, jucariile Playmobil au cunoscut un succes mondial si raman in topul preferintelor copiilor si in ziua de azi.

Jucariile Playmobil au fost inventate de Hans Beck, numit si „Tatal jucariilor Playmobil”, care si-a petrecut trei ani din viata dezvoltand acest tip de jucarii. El a facut cercetari care i-au permis sa dezvolte o jucarie simpla dar flexibila – figurina Playmobil, in jurul careia s-au creat apoi nenumarate teme. Prea multa flexibilitate, credea el, va impiedica imaginatia copiilor si prea multa rigiditate va cauza frustrare. Figurina pe care a inventat-o, cu o inaltime de 7.5 cm, se potriveste perfect in mana unui copil iar trasaturile fetei au avut la baza desenul unui copil: cap mare, un zambet larg, ochi din doua puncte si fara nas. Iar testul a fost sa puna figurina in mana unui copil fara sa ii spuna ce este. Copilul a acceptat imediat figurina si a inceput sa faca scenarii, fara sa se plictiseasca de ea.

Playmobil

Elementele si accesoriile au dimensiuni mai mari si se fixeaza mai bine, fara a se desprinde in timpul jocului, fiind potrivite chiar si pentru copii cu varsta de 18 luni. In plus, libertatea in joc, fara instructiunii, ofera posibilitati nelimitate de creare de povesti si interpretare de roluri. Spre deosebire de jocuri similare, dar care pun accentul pe constructii, Playmobil stimuleaza in primul rand creativitatea si abilitatile sociale ale copilului.

Beneficii. Playmobil ofera o alternativa simpla la jucariile secolului 21, mult prea detaliate, si permite copiilor sa se specializeze in domenii care ii intereseaza si sa isi foloseasca imaginatia pentru a crea de fiecare data alte scenarii. Jucariile Playmobil incurajeaza copilul sa isi foloseasca imaginatia, imbogatindu-i limbajul si dezvoltandu-i abilitatile sociale. Interpretarea de roluri, schimbul de replici cu prietenii in timpul jocului sau interpretarea de mai multe roluri odata, ii va stimula creativitatea si va duce la povesti nelimitate, cu un deznodamant nou de fiecare data. Playmobil este un joc pentru intreaga familie, oferind o ocazie perfecta de socializare si conectare.

Primele seturi Playmobil aveau ca tema indienii, constructorii si cavalerii, iar in prezent numarul gamelor este foarte mare, cuprinzand jocuri potrivite atat copiii mai mici cat si pentru cei mai mari. Jucariile Playmobil cuprind o gama larga de teme si personaje si se potriveste oricarei personalitati, fiind unul dintre cele mai indragite branduri, atat pentru parinti cat si pentru copii. Datorita istoriei lungi a companiei, jucariile Playmobil au devenit obiectul colectionarilor de jucarii din lumea intreaga. Compania reinventeaza linia de produse constant, fiind la curent cu toate preferintele copiilor moderni.

Playmobil 123 este gama potrivita copiilor cu varsta sub 4 ani si sunt imtroducerea perfecta in lumea jucariilor Playmobil. Ei pot colectiona jucariile in timp ce cresc si le pot folosi impreuna cu jucariile pentru varste mai mari. Cele mai multe produse sunt potrivite pentru copiii cu varsta mai mare de 18 luni. Gama 123 ofera o lama larga de piese precum figurine, masini si scene complete precum ferma de animale. Piesele de conectare sunt mai mari si mai putine, fiind astfel sigure pentru copiii mici.

Playmobil Country are mai multe subcategorii: animale domestice, viata la tara unde invata despre datoriile unui fermier dar se si distreaza, linia Alpine care ilustreaza viata la munte, linia Pony unde va intra in lumea poneilor.

Playmobil Western cu aventuri in tara cowboy-lor. Copiii exploreaza o lume noua, plina de aventuri si o multime de personaje si accesorii. Totul este la indemana pentru a da frau imaginatiei.

Playmobil Knights infatiseaza viata la castel a curajosilor cavaleri inca din anul 1974.

Playmobil Pirates ne introduce in viata unui pirat, pe corabii mari, inarmati si gata de lupta. Baieteii vor fi fascinati de aceasta lume plina de aventuri, care nu incurajeaza insa violenta.

Playmobil Dragons prezinta lumea fioroasa a dragonilor, cu un cadru format din castele asiatice, perfect pentru povesti fantastice.

Playmobil City Action este lumea unui oras mereu in miscare, aglomerat, zgomotos in care sarcina grea a sigurantei locuitorilor le revin politistilor, echipei de pompieri si echipei de salvamari.

Playmobil City Life este cadrul pentru viata la oras, cu magazine de cumparaturi, cabinete veterinare, gradinite si scoli.

Playmobil Fairies ne dezvaluie un tinut magic cu unicorni si zane in care fetitele vor trai aventuri de neuitat prin intermediul personajelor fantastice.

Playmobil Princess este legat de finaluri fericite, de poveste. Lumea povestilor, cu printese si printi a fascinat intotdeauna fetitele. Cai inaripati, zane si vrajitoare vin sa intregeasca aceasta lume de basm.

Playmobil Dollhouse recreeaza viata de zi cu zi a unei familii. Accesoriile realiste faciliteaza povesti de familie pentru care copilul gaseste inspiratie chiar in familia sa.

Figurina Playmobil sunt atat baieti cat si fete si au accesorii numeroase din diferite culturi. Exista game speciale pentru baieti si pentru fete, insa cea mai mare parte din produse nu tin cont de standardele sociale, fiind astfel potrivite pentru ambele sexe. Figurile au si varste diferite, de la seniori, adulti, copiii si pana la bebelusi.

Playmobil tine pasul cu evolutia tehnologiei si a creat jocuri pentru telefonul mobil dar si un serial TV – Super 4, difuzat pe canalul de copii MegaMax, oferind mai multa interactivitate copiilor moderni.

Jucariile Playmobil se gasesc in magazinele Diverta, Dinoland, Smyk, MaxiToys, in hypermarket-urile Carrefour, Auchan, Selgros si Cora, dar si in magazinele de jucarii online.


  Playmobil

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu