characters characters

Piesa de teatru cu tema Iepurasul de Paste

18 aprilie 2016    |   1619 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Heidi baby bunnySarbatoarea Pastelui este o ocazie perfecta pentru reuniuni de familie si cu cat suntem mai multi cu atat mai bine, nu-i asa? Dupa masa traditionala de Paste urmeaza momentul distractiei: iesiri la iarba verde, jocuri in aer liber si povestile celor ce nu s-au vazut de mult timp.

Noi va propunem un mod inedit si distractiv de a petrece clipe frumoase impreuna cu cei dragi: o piesa de teatru creata in intregime de membrii familiei. Fiecare isi alege un personaj care i se potriveste cel mai bine si la scenariu poate contribui oricine cu o idee, astfel incat actiunea sa devina cat mai distractiva si neasteptata. Rasturnarile de situatie sunt binevenite oricand pentru amuzamentul tuturor. Este un bun prilej de a exersa limbajul copiilor, creativitatea si imaginatia.

Si pentru ca este Pastele, ce alt personaj ar putea sa ne inspire mai mult decat Iepurasul? Ganditi-va la o tema in care Iepurasul de Paste sa fie personajul principal si gasiti apoi si alte personaje simpatice care sa participe la actiune. Nu exista limita in imaginatie asa ca dati-i frau liber si distrati-va. In plus, puteti strecura si o lectie pe care copii sa si-o insuseasca intr-un mod placut.

Noi ne-am gandit deja la o pieasa de teatru si va oferim o scurta bucata pentru a va servi drept inspiratie:

Actiunea noastra se petrece in padurea de la marginea orasului unde intr-un luminis toata lumea s-a adunat pentru a planui petrecerea anuala in cinstea Iepurasului de Paste.

Oita: Propun ca anul acesta sa fie invitat si Lupul. Intotdeauna il ocolim cand facem lista de invitati si se simte exclus. Nu este corect fata de el, mai ales ca sunt ani buni de cand este vegetarian si nu ne mai alearga prin padure.

Puiul de rata: Sunt de acord, am vorbit cu el chiar de dimineata si isi cauta costum pentru petrecere. Nu as vrea sa il dezamagim.

Iepurele alb: Si ce costum si-a ales? Poti sa ne spui?

Puiul de rata: Se gandea la un costum de Iepuras...

Iepurele alb: Iepuras? Va fi interesant. Am putea chiar sa ne costumam cu totii in iepuras si in acest fel eu am scapat de o grija.

....


Pentru ca pieasa de teatru sa fie si mai amuzanta, puteti crea scenariul si personajele si sa trageti la sorti numele personajelor pe care sa le jucati. Puteti crea situatii simpatice in care bunica este lupul fioros, de exemplu.


Copiii vor fi cei mai incantati vazandu-i pe toti implicandu-se in joaca rezervata altfel copiilor.


Daca vreti sa exersati replici spumoase puteti folosi aplicatia Heidi ce pune in scena gama extinsa de figurine de ciocolata care va vor servi drept personaje. Alegeti doua dintre ele si creati un schimb de replici. Intrati apoi in concursul cu premii Heidi pentru cele mai amuzante personaje.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu