characters characters

Peste 500 de copii cu autism vor fi evaluati gratuit printr-un proiect al societatii civile

31 iulie 2017    |   551 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ARICA evaluare copii autisti
Peste 500 de copii afectati de autism din 8 judete vor fi evaluati gratuit in cadrul unui proiect al societatii civile, demersul fiind considerat de initiatori drept esential in drumul catre recuperare.

Evaluarea se va face in centrele locale ce au in evidenta acesti copii, din Craiova, Baia Mare, Bihor, Brașov, Botosani, Constanta, Galati si Iasi, care au primit, recent, licente pentru programele ASRS și PEP 3. ASRS reprezinta scale construite pentru masurarea comportamentelor asociate Tulburarilor din Spectrul Autist (TSA) aparute la copii si tineri cu varste intre 2 si 18 ani, in timp ce PEP 3 ofera informaţii relevante despre nivelul de dezvoltare a abilitatilor, cat si pentru determinarea diagnosticului si a severitatii tulburarii.

Proiectul de evaluare gratuita a copiilor cu austim, intitulat “TE AUD, TE VAD, TE SIMT” apartine Asociatiei pentru Recuperarea și Integrarea Copiilor cu Autism (ARICA) și este sponsorizat de Maxbet Grup, ca parte a intiativelor de responsabilitate sociala ale acestei companii. “Contributia sub diverse forme la recuperarea copiilor cu autism este o preocupare CSR asumata anual de compania noastra incepand cu anul 2011 si concretizata in diverse actiuni de donatie si sponsorizare. Intalnirea cu ARICA, la finele anului 2016, ne-a dat posibilitatea sa aflam mai multe informatii despre necesitatea evaluarii copiilor cu autism la momentul identificarii acestei tulburari de dezvoltare neuropsihiatrica, dar si periodic pe parcursul recuperarii pentru analizarea evolutiei copiilor investigati. Odata cu donarea acestor materiale strangem calduros mana specialistilor care sustin permanent acesti copii si ii felicitam pentru abnegatia dumnealor”, declara administratorul MaxBet Romania, Gherghina Ionescu.

Reprezentantii ARICA spun, la randul lor, ca evaluarea gratuita a copiilor cu autism este o conditie absolut necesara in vederea gasirii solutiilor optime de recuperare. “De mai bine de doi ani, de cand fac parte din comunitatea parintilor de copii cu autism, mi-am dorit sa ii pot ajuta si pe alti parinti sa gaseasca resurse sa lupte. Ingerul care are grija de Catalin al meu si-a intins aripile spre alti 500 de copii ca el, astfel ca, fara costuri, ei pot beneficia de instrumente profesionale de diagnosticare, evaluare si masurare a evolutiei lor. Proiectul TE AUD, TE VAD, TE SIMT” este un pas inainte extrem de important al drumului catre recuperare, la fel de important ca schimbul de experienta intre familiile care au copii cu aceasta problema. Nimeni nu poate reusi de unul singur”, spune Anca Mihai Iurea, parinte si coordonator de proiecte din A.R.I.C.A.

Autismul este o tulburare de dezvoltare neuropsihiatrica intalnita in randul copiilor. In Romania, circa 30.000 de copii sufera de autism, conform evidentelor oficiale, insa numarul total al celor afectati este mult mai mare. La nivel mondial, un copil din 68 are aceasta tulburare.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu