characters characters

Peste 200 de scoli din intreaga tara vor utiliza platforme educationale online, cu sprijinul expertilor e-learning CRED

24 august 2020    |   973 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

CRED
In functie de evolutia situatiei actuale, pe fondul pandemiei cauzate de noul coronavirus, ar putea fi necesara o noua trecere la cursurile sau evaluarea online. Asadar, in cazul unui asemenea scenariu, scolile din Romania vor avea nevoie de o infrastructura virtuala adaptata.

În urma analizei situatiei platformelor educationale din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, la nivelul fiecarui judet, Ministerul Educatiei si Cercetarii a demarat o ampla actiune de sprijinire a scolilor care nu detin platforme educationale, astfel incat, daca va fi cazul, invatarea online sa fie posibila si in cadrul acestor unitati de invatamant, in conditii optime.

Astfel, in data de 17 august, zi in care a pornit oficial actiunea, a fost initiata configurarea sistemelor educationale gratuite de tip GSuite si Office 365 in 226 de scoli din intreaga tara.

Actiunea este desfasurata cu sprijinul echipei de experti e-learning din cadrul proiectului „Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti” - CRED si a voluntarilor coordonati de „Scoala de Valori”, fiind posibila cu suportul tehnic al echipei Eduapps.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu