characters characters

Peste 1100 de elevi si cadre didactice, din 6 orase, au asistat la proiectiile de film CinEd

28 aprilie 2016    |   895 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Proiectie CinEd
In perioada 18 – 22 aprilie, in saptamana ”Scoala Altfel”, programul CinEd a organizat 27 de proiectii in 6 orase din Romania: Bucuresti, Targu Mures, Medias, Galati, Craiova si Alexandria. La acestea au participat peste 1100 de elevi si profesori.

Proiectiile organizate de CinEd, initiativa europeana de educatie cinematografica pentru tineri, cu ocazia saptamanii ”Scoala Altfel” s-au adresat elevilor din toate categoriile de varsta (ciclu primar – gimnazial – liceal), filmele facand parte din catalogul propus anul acesta. La construirea catalogului au contribuit toate statele partenere.

Filmele pe care elevii au avut sansa sa le vada si sa le discute cu invitatii speciali sunt productii multi-premiate in festivaluri internationale, cu o valoare cinematografica si educationala autentica: Spiritul stupului/El espiritu de la colmena (Spania, 1973), Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (Romania, 2006), Cea mai fericita fata din lume (Romania, 2009), Pierrot nebunul/Pierrot le fou (Franta, 1965), Rentrée des classes / Prima zi de scoala (Franta, 1956) si Petite lumière / Luminita (Franta, 2003).

proiectie CinEd


In luna aprilie aproape 150 de cadre didactice au asistat la formari gratuite, in 5 orase diferite: Bucuresti, Buzau, Galati, Craiova si Alexandria. Pe 23 mai se va mai organiza o formare dedicata invatatorilor, in Timisoara. Toti cei care doresc sa se inscrie o pot face pe adresa de mail cined.macondo@gmail.com.

Formarile si proiectiile CinEd au fost insotite de invitati speciali, critici de film precum Ileana Birsan, Andrei Gorzo, Gabriela Filipi, Iulia Voicu si actrita Carmen Lopazan. Acestia au facilitat analiza filmelor propuse, precum si dialogurile cu elevii si cadrele didactice. Sesiunile de dialog au evidentiat faptul ca majoritatea elevilor au perceput filmele ca fiind foarte diferite de cele cu care sunt obisnuiti la televizor, demonstrandu-se inca o data nevoia implementarii unui program coerent de educatie audio-vizuala, care sa poata raspunde nevoilor tinerilor in epoca digitala.

In luna mai se vor mai organiza serii noi de proiectii in orasele Craiova, Roman, Ploiesti si Timisoara.

Proiectul CinEd a fost lansat in 7 tari partenere, Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Ceha şi Romania, mai multe urmand sa se alature incepand cu 2017.

***

CinEd este un proiect initiat de Institutul Francez din Paris, in parteneriat cu Cinemateca Franceza şi implementat in Romania de Asociatia Culturala Macondo şi Societatea Culturala NexT.

CinEd este un program co-finantat de programul Europa Creativa/Media al Uniunii Europene.

Cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din Romania.

Parteneri: Europa Cinemas, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, Institutului Cultural Roman, Institutul Cervantes, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Sponsor principal: ROMGAZ

Recomandat de RFI Romania.

Parteneri media: Decat o Revista, Intuitext, Didactic.ro, Romania Pozitiva, SuntParinte.ro, CinemaRX, All About Romanian Cinema, SUB25, LiterNet, Iqool, TeenPress, Clopotel.ro, Kids News, Ani de Scoala, ExamenulTau.ro.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu