characters characters

Pauza optima intre sarcini: cel putin un an

31 octombrie 2018    |   632 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 18 ani +.

pauza optima dintre sarcini
Mamele si bebelusii se confrunta cu riscuri de sanatate atunci cand intre nasterea unui copil si conceperea urmatorului este mai mica de 1 an, potrivit unui studiu recent.

Cercetatorii au descoperit o crestere a riscului de deces si boli grave pentru mama, precum si o crestere a riscului de urmari adverse pentru copil inainte si dupa nastere, precum si pentru nastere prematura atunci cand intervalul dintre doua sarcini este mai mic de 12 luni.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o pauza de cel putin 2 ani intre sarcini, in timp ce Colegiul American de Obstreticieni si Ginecologi atrage atentia asupra faptului ca femeile trebuie sa fie sfatuite sa evite intervale intre sarcini mai scurte de 6 luni si sa fie informate cu privire la riscurile si beneficiile unei pauze mai mici de 18 luni intre doua sarcini.

Citeste si:

Copiii mamelor in varsta sunt mai sanatosi si mai bine educati

Avantajele mamelor care decid sa aiba copii mai tarziu


Studiul actual a gasit o pauza optima intre sarcini mai mica decat aceste recomandari. Cercetarea a analizat peste 120 000 de femei si 148 000 de sarcini, analizand riscurile de sanatate pentru femeile insarcinate la diferite varste.

Pentru femeile peste 35 ani, riscul de mortalitate materna si morbiditate severa a fost de 0,6% atunci cand a existat o pauza de 6 luni intre nasterea primului copil si conceperea celui de-al doilea si de 0,26% pentru o pauza de 18 luni. Pentru mamele cu varsta intre 20 si 34 ani, riscul a fost de 0,23% pentru un interval de 6 luni si de 0,25% pentru un interval de 18 luni intre cele doua sarcini.

Pe de alta parte, mamele tinere au un risc mai ridicat de nastere prematura decat femeile mai in varsta, atunci cand intervalul dintre sarcini este mai mic: 5,3% pentru 6 luni si 3,2% pentru 18 luni.

Studiul este relevant in conditiile in care varsta la care femeile decid sa aiba copii creste in prezent.

Sursa: CNN.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu