characters characters

Parinti buni versus parinti inteligenti

29 octombrie 2010    |   695 vizualizări

In cartea sa, „Parinti straluciti, profesori fascinanti“, tradusa si in romana, dr. Augusto Cury, psihiatru de exceptie, atrage atentia asupra necesitatii schimbarii felului in care se face educatia contemporana.


In analiza pe care dr. Augusto Cury o face societatii contemporane, acesta ajunge la concluzia ca singuratatea nu a fost niciodata atat de intensa: parintii isi ascund sentimentele de copii, copiii isi ascund lacrimile de parinti si profesorii se refugiaza in autoritarism.


Articol complet: Gds.ro

 

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Bernad Floare Barbara
    Bernad Floare Barbara    31.10.2010 - 19:28
    Cu siguranta ca sunt carente in educatie in societatea contemporana. Spun acest lucru din observatiile mele, eu lucrad ca educatoare. Foarte multi copii sufera din cauza singuratatii-parintii sunt intr-o vesnica alerta si nu mai gasesc, ori nu stiu, cum sa-si organizeze momentele petrecute alaturi de copil; comunicarea parinte-copil este aproape inexistenta. Exista si parinti care cred ca daca au posibilitatea sa-i cumpere tot ce-si doreste este totul ok. Un caz recent in care mama ma invita acasa, imi arata ce frumoasa este camera copilului,, ce jucarii sofisticate... si totusi il gaseste deseori plangand si nu vrea sa spuna motivul.Atunci am intrebat-o cat timp acorda copilui sau intr-o zi? Raspunsul m-a dezamagit: cand vin de la serviciu sunt foarte obosita, el si-a facut programul cu bona, ii dau mancarea de seara si trece la culcare. Eu i-am raspuns ca acest copil are nevoie de dragoste, de caldura sufleteasca , de comunicare, de apartenenta la cei doi parinti pe care ii iubeste dar care sunt ca doi straini in relatiile cu el(mai ales tata care este in delegatii o buna perioada de timp).