characters characters

Parinti, atentie la greutatea ghiozdanelor!

17 septembrie 2009    |   885 vizualizări
 

Fiindca a inceput scoala, medicii specialisti in recuperare fizica le recomanda parintilor sa aiba grija la ghiozdanul copiului. Acest obiect, atat de necesar, nu trebuie sa aiba mai mult de 10-15% din greutatea scolarului.
„Baza ghiozdanului sa nu fie la mai putin de 4 centimetri peste talie. Baretele ghizdanului trebuie sa fie reglabile si ajustate in fiecare zi in functie de incarcarea acestuia. Cei care nu au grija de aceste aspecte pot suferi mai incolo de scolioza, de anumite modificari ale cutiei toracice.

Obiectele ascutite (cum ar fi compasul, sau caterul) trebuie ambalate cu grija si mentinute departe de compartimentul care vine in contact cu spatele. in cazurile in care marginea ghiozdanului comprima o zona a spatelui, acolo apare o zona de ischemie, o irigare deficitara a muschilor din zona spatelui.

Daca baretele sunt mai putin captusite, asta poate genera afectuni ale umerillor, sau ale coloanei cervicale. Importanta este si repartizarea greutatilor in  interiorul gentii.

Distribuirea inadecvata a continutului ghiozdanului  duce la  o stare de oboseala a muschilor spatelui, si la aparitia scoliozei.

Daca bretelele sunt prea largi, tendinta copilului va fi sa echilibreze stand aplecat in fata, ceea ce produce dereglari la nivelul coloanei lombare si cervicale.

In cazul in care marginea ghiozdanului este prea dura, aceasta creste presiunea pe piele in apropierea unor nervi, poate duce la complicatii, daca nu sunt observate la timp semnele: aparitia unei zone de anestezie, aparitia unei iritatii in zona spatelui sau a unor inflamatii. O atentie deosebita necesita cazurile in care copilul are o alunita, care ar putea veni in contact cu o margine dura a gentii”, ne-a spus drd. Lucian Galosi de la Casa Austria.


Sursa:www.agenda.ro

 

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu