characters characters

Paduchii, spaima parintilor

12 septembrie 2016    |   1251 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

paduche Paranix

Paduchii se raspandesc foarte usor de la o persoana la alta, in special in comunitati de persoane numeroase (scoli, gradinite, cluburi, tabere). Desi nu pot sari sau zbura, acesti mici paraziti au niste clesti care se prind de firele de par si se deplaseaza cu usurinta. Se raspandesc prin contactul fizic, prin hainele imprumutate, asternuturi, perii de par, palarii etc. Copiii sunt mai expusi infestarii cu paduchi pentru ca ei au tendinta sa intre in contact fizic cu ceilalti si sa imparta lucrurile personale.

Ce facem cand exista cazuri de pediculoza (infestarea cu paduchi) in scoala sau in gradinita unde merge copilul? Primul pas este sa nu ne panicam si sa ii verificam parul frecvent. De obicei, problema este descoperita inainte ca paduchii sa iasa din oua, asa ca ar trebui sa ne asteptam sa gasim grupuri de oua albe sau galbui care nu se scutura cu usurinta.

Nici macar in acest moment nu este cazul sa ne panicam. Nu va fi usor, insa daca noi, parintii, nu ne putem controla emotiile, copiii vor fi ingroziti de ceea ce se intampla. Ceea ce putem face este sa vorbim cu ei, sa le explicam ca este o situatie prin care foarte multe persoane trec sau au trecut, inclusiv noi, in copilarie. Nu este un motiv de jena sau de teama si se va rezolva foarte repede.

Daca se confirma faptul ca cel mic a fost infestat, avem nevoie de tratament potrivit varstei copilului, eficient si sigur pentru sanatatea acestuia. Nu este recomandat sa apelam la tratamentele invechite pe care cu siguranta le-au aplicat si parintii nostri: gaz, otet, tuns scurt, acestea fiind toxice, respectiv traumatizante pentru copil.

paranix sampon

Gama de produse Paranix este recomandata pentru copii si adulti, avand solutii testate clinic pentru fiecare etapa: prevenirea, depistarea si tratamentul.

Stiati ca exista o solutie eficienta de prevenire a infestarii? Se gaseste in farmacii si se numeste Paranix spray. Acesta se aplica pe par, fara sa necesite clatire si ofera protectie timp de 24 de ore.

In caz ca am ratat aceasta etapa si deja avem banuieli ca cel mic a fost infestat, pentru a stabili cu exactitate daca este adevarat, putem folosi gelul Paranix de detectare a oulor care le coloreaza si le face mai usor de indentificat. Este usor de folosit si se clateste cu usurinta.

Daca diagnosticul este confirmat, este timpul sa apelam la tratament. Gama Paranix contine 3 tipuri de tratament: sampon pentru spalarea parului si care se foloseste ca un sampon obisnuit, spray pentru o aplicare unica si care are eficienta 100% si lotiune sensitiva pentru par lung, pentru tratament pe perioada noptii.

Pediculoza este o situatie neplacuta, cu siguranta, insa metodele moderne de tratament o fac mult mai usor de gestionat. Copilul isi poate relua activitatile imediat dupa tratament.

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu