characters characters

Ordinea nasterii si personalitatea copiilor

10 noiembrie 2015    |   475 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ordinea nasterii si personalitatea
O echipa de cercetatori au realizat un studiu asupra a 20 000 de adulti din Germania, SUA si Marea Britanie incercand sa analizeze mai multe trasaturi de personalitate si relatia acestora cu ordinea nasterii.

Rezultatele indica faptul ca nu exista o corelatie puternica intre personalitate si ordinea nasterii.

De-a lungul timpului au existat numeroase studii preocupate sa gaseasca o explicatie pentru trasaturile de personalitate atat de diferite ale oamenilor. Unii sustin ca primii nascuti sunt perfectionisti, mijlociii sunt buni negociatori, iar mezinii sunt deseori rebeli. Pentru a vedea daca intr-adevar exista astfel de legaturi, cativa cercetatori au realizat un studiu in care au descoperit ca trasaturi de personalitate centrale precum extraversiunea, stabilitatea emotionala, agreabilitatea si constiinciozitatea nu sunt legate de ordinea de la nastere a copiilor.

Doar in ceea ce priveste capacitatea intelectuala se pare ca exista mici diferente. Spre exemplu, primii nascuti au un vocabular mai bogat fata de copiii mai mici si intampina mai putine dificultati in a intelege ideile abstracte. „Aceasta diferenta exista, insa luat la nivel individual este foarte mica”, sustin specialistii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/archetypefotografie/8191977085/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu