characters characters

Ora de religie devine optionala din acest semestru

Parintii trebuie sa depuna cerere de inscriere a copiilor la ora de religie

18 februarie 2015    |   767 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

sala de clasa
Ministerul Educatiei a anuntat ca ora de religie este optionala pentru elevi, iar parintii care doresc participarea copilului la orele de religie din anul scolar in curs, trebuie sa depuna o cerere de inscriere pana pe data de 6 martie 2015.

Copiii ai caror parinti nu au depus aceasta cerere de inscriere nu vor studia religia in acest semestru.

Initiativa Ministerului apare ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale din 2014, care a decis ca este neconstitutionala prevederea din Legea Educatiei care obliga elevii care nu doresc sa participe la orele de religie sa faca o cerere in care sa mentioneze acest lucru. Curtea Constitutionala a decis ca elevii care doresc sa participe la orele de religie sa depuna o cerere.

Raman deocamdata fara raspuns mai multe intrebari referitoare la felul in care va fi afectat programul scolar al copiilor care nu vor sa studieze orele de religie si referitoare la salarizarea profesorilor de religie titulari, in cazul in care nu vor opta suficienti elevi pentru participarea la orele de religie.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/redjar/113137582

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • renata szocs
    renata szocs    23.02.2015 - 18:59
    Deci " OPTIONALA " nu este, din cauza ca nu ofera alte optiuni copiilor care nu vor sa faca ora de religie. Sa ma explic, mi s-a spus in felul urmator : daca nu vreau ca copilul meu sa participe la ora de religie atunci trebuie sa merg dupa el si sa ma intorc peste o ora. Hahahahaha , serios ? Deci platesc cantina , seminternat pana la ora 16.00 si del ora 11:00 sa-mi iau copilul si sa ma intorc peste o ora la 12:00 cand se termina ora de religie .
    Deci nu mi se pare ca este optional chiar deloc.
    De ce nu se fac alte activitati pentru copii care nu fac religie ? Singura optiune pe care o ofera scoala este sa ti iei copilul sa te ocupi de el acea ora, oarecum te obliga sa-ti lasi copilul la ora de religie din cauza neputintei ( unii parinti mai si lucram , stiti ? )
    Asa ca ora de religie este mai mult sau mai putin obilgatorie :), cel putin in Cluj Napoca la o anumita scoala.
  • Viorica Rosca
    Viorica Rosca    19.02.2015 - 22:34
    Este cel puțin dubioasă această înverșunare a ”umaniștilor” în scoaterea religiei din rândul disciplinelor obligatorii, mai ales că și până acum părinții puteau face cerere pentru ca fiul/fiica lor să nu facă religie. Parcă ne întoarcem în regimul totalitar de tristă amintire când lucrurile se impuneau fără prea multă discuție.
    Cine sunt ”umaniștii”?????
    Comoditatea generală ne costă mereu! Lasă că merge și așa! Să nu ne mire mai târziu creșterea fenomenului violenței în societate!!!!!