characters characters

Muzica ii face pe copii mai inteligenti

21 octombrie 2015    |   1978 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Se pare ca in creier nu exista un „centru al muzicii” propriu-zis. Atunci cand canti sunt activate diverse regiuni ale creierului, atat in emisfera stanga, cat si in emisfera dreapta. In plus, muzica stimuleaza formarea neuronilor si a sinapselor, un aspect pozitiv in dezvoltarea copiilor. De aceea, se poate sustine fara nici o rezerva ca muzica ii face pe copii mai ageri si mai vivaci din punct de vedere spiritual.

Muzica are efecte directe asupra insusirii limbajului copiilor. Primele incercari ale copilului de a reproduce cantecele cantate de mama reprezinta stadiul initial al invatarii limbajului. De aceea, copiii care sunt incurajati de parinti in aceasta directie, se dezvolta de regula mai rapid din punct de vedere lingvistic, in comparatie cu altii care nu beneficiaza de un mediu stimulant.

Muzica influenteaza si abilitatile de concentrare ale copilului la varsta scolara. Studiile arata ca acei copii care au putut beneficia de educatie muzicala timp de patru ani, se bucura de o crestere considerabila a coeficientului de inteligenta. Fenomenul este foarte evident in cazul copiilor care la inceputul studiului au avut un coeficient redus. Muzica este cel mai simplu instrument capabil sa stimuleze inteligenta, insa ea nu reprezinta doar invatare si executie mecanica, ci trebuie sa cuprinda si sufletul.

In dezvoltarea muzicalitatii la copii, este nevoie sa se acorde o atentie speciala ca acestia sa nu fie instruiti doar sa reproduca perfect melodiile, cantecele si ritmul. Muzica trebuie sa aduca bucurie si sa exprime sentimente, iar copiii vor invata asta de la inceput. Cine va cunoaste valoarea emotionala a muzicii in timpul copilariei, va gasi aceeasi placere de a canta si ca adult.Disney

Incurajeaza-l pe copilul tau sa se exprime prin muzica, iar aceasta ii va stimula dezvoltarea cognitiva si emotionala. Cantati impreuna cantece vesele si ritmate si timpul petrecut impreuna isi va arata beneficiile pe toate planurile. Acceseaza disney.centruldeparenting.ro si gasiti cantecele personajelor Disney Junior: Doctorita Plusica, Sofia Intai, Jake si Piratii din Tara de Nicaieri, Seriful Callie, Mickey si prietenii lui. Poti face astfel o repetitie cu cel mic pentru programul muzical zilnic de la Disney Junior, de la ora 18:30, cand cei mici sunt invitati sa cante cate o melodie alaturi de personajele preferate, inaintea fiecarui episod.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu