characters characters

Munca in strainatate a parintilor afecteaza dezvoltarea creierului copiilor

09 martie 2016    |   641 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

absenta parintilor
In China, multi parinti sunt nevoiti sa emigreze, plecand departe de casa si de familie pentru luni sau ani de zile. Cercetatori din aceasta tara au descoperit modificari la nivel cerebral la copiii ai caror parinti lipsesc de acasa mai mult de 6 luni.

Cercetarile anterioare, realizate asupra orfanilor din centrele de plasament, au aratat ca lipsa ingrijirii parentale afecteaza dezvoltarea creierului copiilor. Studiul prezent s-a orientat asupra copiilor care sunt lasati in grija rudelor atunci cand parintii pleaca sa munceasca departe de casa.

La studiu au participat 38 de copii cu varsta intre 7 si 13 ani, ai caror parinti au plecat in strainatate. Folosind imagistica prin rezonanta magnetica, cercetatorii au studiat diverse zone ale creierului copiilor lasati in grija rudelor de catre parinti si le-au comparat cu imagini ale creierului copiilor care se bucura de prezenta parintilor in familie.


Rezultatele au aratat ca acei copii ai caror parinti sunt absenti prezinta o cantitate mai mare de materie cenusie in special in zonele responsabile de producerea si procesarea emotiilor. Un volum mai mare de materie cenusie poate inseamna o insuficienta maturizare a creierului.

„Studiul nostru aduce primele dovezi empirice care arata ca absenta parintilor poate afecta traiectoria dezvoltarii creierului copiilor lasati acasa de catre parinti. E nevoie de eforturi ale sistemelor de sanatate publica pentru a oferi sprijin moral, intelectual si emotional, copiilor lasati in urma de catre parinti”, mai adauga cercetatorii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/lancesh/190382917/

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Aurelia Gheorghe    17.03.2016 - 20:14
    Şi eu văd multe situaţii de felul acesta la şcoală (sunt învăţătoare). Este dureros şi frustrant când un copil suferă emoţional, iar noi suntem aproape neputincioşi!
    Doamna Mihaela, cereţi ajutor de specialitate! Apelaţi la psiholog, la cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, la Direcţia Socială de la primărie (că şi pentru asta sunt plătiţi), la telefonul copilului, care chiar funcţionează!Vă urez succes şi putere s-o susţineţi pe micuţa dvs.!
  • Fără foto
    Mihaela Iacob    11.03.2016 - 15:46
    Sunt bunica unei fetite de 4 ani si jumatate ai carui parinti au plecat de acasa.
    de aproape 2 ani in strainatate unul in Italia altul in Anglia.Fiecare si- a gasit alt partener de viata si nu- i mai intereseaza de copil. Fetita sufera ptr.ca vede la copiii de la gradi cum vin parintii sa ii ia acasa, nu prea mananca, sare din somn plangand, plange din orice ...Tare as avea nevoie de ajutor.