characters characters

Ministrul Educatiei despre numarul de ore dedicate temelor pentru acasa

Ministrul Educatiei: Ordin de ministru pentru limitarea temelor pentru acasa

25 noiembrie 2016    |   1684 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

teme pentru acasa
Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru a participat ieri, 24 noiembrie 2016, la sesiunea online De vorba cu Ministrul tau.

Printre subiectele discutate s-a numarat si timpul dedicat temelor pentru acasa. Ministrul a declarat ca la clasa pregatitoare, nu trebuie sa se dea teme pentru acasa copiilor, in clasele primare I-IV temele trebuie sa ocupe maxim o ora pe zi, iar la gimnaziu, doua ore.

Iata declaratia Ministrului: "Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementam cate ore poate si trebuie sa lucreze un elev sau o eleva in afara scolii. Ceea ce se intampla este ca vacantele de vara se transforma intr-un fel de competitie, de concurs - cate sute sau mii de probleme sa rezolvam. Noi, oamenii maturi, asteptam vara pentru a putea sa ne relaxam, sa ne odihnim. Iar o eleva sau un elev care este in clasa a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XII-a trebuie sa lucreze incontinuu, in asa fel incat in septembrie, cand ajunge la scoala, sa nu o supere pe doamna invatatoare sau pe doamna diriginta si sa vina cu caietul de teme facute. Daca nu se intelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturala, pe care ar trebui sa o traim, sa o respiram in mod firesc, atunci legiuitorul, in cazul de fata ministrul Educatiei, da un ordin prin care spune, de pilda, ca la invatamantul primar, la casa pregatitoare, nu se dau teme acasa".


Poti urmari discutia aici


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/chrisyarzab/5659535221/

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Mirona    26.11.2016 - 12:18
    Fiica mea este în clasa a VII a . Majoritatea zilelor are ore până la ora 15:30. Vine acasă, mănâncă și până la ora 22:00 , face temele +ca mai trebuie să repete la instrument și să mai și învețe. Am impresia că la noi în România se vrea îndobitocirea copiilor. Să sperăm că va fi pus în aplicare acest ordin.
  • Fără foto
    Gabriela Tanase    25.11.2016 - 22:19
    Sa speram ca va deveni realitate!!!
  • Fără foto
    Lara    25.11.2016 - 16:55
    E ok pentru copii asa ii motivam pt scoala,ok dl. Ministru