characters characters

Meniul de pranz la scolile din alte tari

26 ianuarie 2016    |   2583 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Alimentatia copiilor le poate influenta atat sanatatea, cat si starea de spirit. Pentru ca numarul copiilor care au probleme cu greutatea este in crestere, e important sa facem alegeri sanatoase atunci cand vine vorba de meniurile destinate copiilor.

Cel mai important rol il joaca parintii in alimentatia copiilor fiindca daca acestia ar forma obiceiuri sanatoase de la cele mai mici varste, ar promova consumul de legume si fructe, precum si mancarea gatita, procentul copiilor obezi ar scadea.

Alegerile culinare sunt influentate puternic de societatea in care traim, asa ca putem aduce putina diversitate la masa daca ne uitam in farfuria oamenilor din alte tari :).Daca ai nevoie de putina inspiratie in pregatirea pranzului sau esti curios sa afli ce mananca alti copii din alte tari, iata cum arata meniul de pranz oferit de cantinele din scoli, in alte tari.

Pranzul din SUA poate contine: piure de cartofi, piept de pui, mazare, un pahar de compot de fructe si un biscuit cu ciocolata.

Meniu pranz SUA


Pranzul din Brazilia poate contine: legume amestecate cu carne de porc, boabe de fasole si orez, salata si banane coapte.

Meniu pranz Brazilia


Pranzul din Italia poate contine: peste cu rucola, paste,, salata de legume cu branza, paine si struguri.

Meniu pranz Italia

Pranzul din Finlanda poate contine: supa de mazare, salata de sfecla, paine si clatite cu capsuni proaspete.
Meniu pranz Finlanda

Pranzul din Coreea de Sud poate contine: supa de peste, tofu si orez, legume proaspete fierte.

Pranzul din Franta poate contine: friptura, pastai verzi, branza si fructe proaspete.

Pranzul din Grecia poate contine: pui la cuptor cu orez, sarmalute in foi de vita de vie, salata de castraveti cu rosii, portocale si iaurt cu seminte de rodii.

Pranzul din Ucraina poate contine: cartofi piure cu carnaciori, supa, salata de varza si clatite.


Pranzul din Spania poate contine: creveti cu orez brun, supa rece traditionala („gazpacho”), salata de legume, paine cu seminte si portocale.

In Romania, copiii mananca doar pachetelul cu mancare adus la scoala, urmand sa ia pranzul, acasa, in familie. Pentru cei care au si program de afterschool, tot mai multi parinti accepta sa plateasca un meniu de pranz complet: ciorba, felul doi si desert.

Dintre exemplele de mai sus, pe care crezi ca le-ar prefera copilul tau? :)


*Surse foto si text: HuffingtonPost.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu