characters characters

Timpul petrecut in mediul digital si temele pentru acasa

Mai mult timp petrecut in mediul digital, mai putin timp pentru teme

08 noiembrie 2016    |   395 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

mediul digital si temele
Noi cercetari arata ceea ce stiau deja foarte multi parinti: cu cat copiii petrec mai mult timp in mediul online, cu atat vor petrece mai putin timp facandu-si temele.

Se pare ca intre timpul petrecut in fata televizorului, a jocurilor video, a tabletei sau computerului si realizarea temelor exista o relatie de inversa proportionalitate.

Cu cat stau mai mult in fata acestor device-uri, cu atat vor petrece mai putin timp in fata caietului si a manualului scolar, facandu-si temele. Se pare ca acei copii care petrec in medie intre 2 si 4 ore folosind device-urile digitale, pentru alte scopuri decat cele scolare, au cu 23% sanse mai reduse de a-si termina la timp temele, spre deosebire de copiii care petrec mai putin de doua ore in lumea digitala.

Un studiu realizat asupra a 64 000 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 17 ani arata urmatoarele:

  • 31% din copii petrec mai putin de 2 ore pe zi folosind device-urile digitale in alte scopuri decat cele legate de scoala;
  • 36% din copii petrec intre 2 si 4 ore pe zi in mediul virtual;
  • 17% petrec intre 4 si 6 ore pe zi in mediul online;
  • 17% din copii petrec mai mult de 6ore pe zi in mediul virtual;
  • Copiii care petrec intre 4 si 6 ore pe zi in mediul online au sanse cu 49% mai mici de a termina temele decat cei care petrec mai putin de 2 ore pe zi.
  • Copiii care petrec mai mult de 6 ore pe zi in mediul online au o sansa cu 63% mai mica de a –si termina temele, in comparatie cu cei care petrec mai putin de 2 ore pe zi.

In plus, cu cat copiii petrec mai mult timp folosind noua tehnologie, cu atat mai putin sunt mai putin interesati de scoala, mai putini interesati sa termine ceva ce deja au inceput, prezinta un interes mai scazut pentru a invata lucruri noi si au o capacitate mai redusa de a-si pastra calmul in fata provocarilor. Acest rezultat s-a mentinut, indiferent de varsta copilului, sexul sau nivelul de venit al familiei.

Studii anterioare au aratat ca exista si consecinte negative de ordin fizic, ale expunerii copiilor la diferite forme de media digitala, precum: nivele ridicate de obezitate, probleme cu postura, o stima de sine scazuta precum si o stare generala de bine redusa.

Cercetatorii arata ca „Parintii ar trebui sa ia in considerare toate efectele negative pe care timpul petrecut in mediul online le are asupra copilului atunci cand stabilesc regulile referitoare la timpul petrecut in mediul digital.”

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/jessiejacobson/5057632549/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu